monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

OPINIE Dragnea sau Dâncu?

sursa foto condei.ro
Dacă la britanici problema numelui premierului este tranşant rezolvată încă din ziua declanșării alegerilor, liderul partidului câştigător fiind automat însărcinat de regină să formeze cabinetul, la români, ca la români... totul se negociază!

Piedici în reabilitarea castelului Banffy de la Răscruci

Consiliul Judeţean Cluj anunţa cu surle şi trâmbiţe restaurarea din fonduri europene a Castelului Banffy din satul Răscruci. Până când ansamblul monument istoric va putea fi vizitat de turişti, mai trebuie trecut un hop: birocraţia sau etapa hârtiilor.

Vasile Miriuță, antrenorul lui CFR Cluj, suspendat două meciuri

Vasile Miriuță, antrenorul echipei CFR Cluj, a fost suspendat două meciuri și amendat cu 320 de lei după ce a fost trimis în tribune la partida cu CS Universitatea Craiova, a decis Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, întrunită marți, informează site-ul FRF.

(P) Concertul de Craciun al Salinei

Artistul Nicolae VOICULET, ambassador al culturii si turismului romanesc, alaturi de ansamblul folcloric Ceatara, intr-un Regal de Sarbatoare la Salina Turda

Evoluție banală a euro

La două zile de la victoria zdrobitoare a PSD la alegerile parlamentare în piața valutară nu s-au observat schimbări ale raportului euro/leu, tendința fiind una dictată mai mult de ceea ce se petrecea în regiune.

Sociologul Ioan Hosu: “Fără locomotiva Boc, câştiga PSD”

Câştigarea alegerilor de către PNL la Cluj, după o luptă strânsă cu PSD i se datorează de fapt “locomotivei” Emil Boc, atrag atenţia analiştii politici şi sociologii. Dacă îl scoatem pe Boc din ecuaţie, câştiga PSD, spune sociologul clujean Ioan Hosu.

Ursus trece în proprietatea japonezilor

Japonezii de la Asahi Group Holdings vor cumpăra activele SABMiller din Europa de Est, inclusive Plisner Urquell de la Anheuser-Bush InBev, pentru 7,3 miliarde de euro, în condiţiile în care producătorul berii Budweiser trebuie să scape de o parte din active pentru a se încadra în normele de concurenţă după unirea celor mai mari companii de bere din lume, scrie Bloomberg.

Emil Boc nu vrea şefia PNL

În urma articolului referitor la posibila candidatură pentru preşedinţia PNL, primarul Emil Boc a declarat pentru Monitorul de Cluj că prioritatea sa rămâne municipiul Cluj-Napoca.

Angajatorii din regiunea Nord-Vest anunţă creşteri de personal în perioada următoare

În primul trimestru din 2017 se prognozează cea mai puternică piață a forței de muncă din ultimii opt ani, potrivit angajatorilor români, care raportează o Previziune Netă de Angajare de +15% pentru perioada ianuarie – martie 2017, conform studiului ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forță de muncă .

Boomul imobiliar continuă la Cluj-Napoca

A doua mare piață imobiliară din România după București, Cluj-Napoca îşi continua ascensiunea cu un număr ridicat de finalizări de proiecte rezidențiale precum şi cu creşteri semnificative de preţuri la proprietăţile rezidenţiale, potrivit unui studiu Coldwell Banker Transilvania.

Greva la fabricile Fujikura din Dej

sursa foto: dejeanul.ro
Câteva sute de angajaţi de la cele trei fabrici de cablaje auto pe care japonezii le au în Parcul Industrial din Dej au oprit producţia în această dimineaţă, potrivit dejeanul.ro.

România, primul loc în Uniunea Europeană la rata sărăciei relative

România se afla pe primul loc în Uniunea Europeană (UE) la rata sărăciei relative în anul 2014, poziția țării fiind caracteristică unui stat cu probleme relativ mari în asigurarea unui nivel de trai ridicat pentru toți cetățenii săi, conform unei publicații a Institutului Național de Statistică (INS), transmisă la solicitarea Agerpres.

Cristiano Ronaldo a câștigat Balonul de Aur 2016

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a câștigat trofeul ''Balonul de Aur 2016'', cea mai importantă distincție individuală din fotbalul mondial, a anunțat, luni seara, revista France Football, organizatoarea votului, relatează AFP.