monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Decor de iarnă în Stufărişurile de la Sic. Cum arată Delta Transilvaniei îngheţată - FOTO

Judeţul Cluj se poate mândri cu cel mai mare stufăriş compact după Delta Dunării, Stufărişurile de la Sic (peste 250 de hectare) şi cel mai mare lac natural din Transilvania şi singurul pe care se formează plaur – insule de stuf plutitoare (Lacul Ştiucilor). Cu toate că marea majoritate a turiştilor vizitează zona în toiul verii, decorul rămâne de poveste şi în mijlocul iernii.

Bicicliştii clujeni vor o lege doar a lor

pista bicicleta
Peste 40 de organizaţii au aderat la un demers legislativ lansat de un grup de asociaţii ale bicicliştilor privind adoptarea „Legii bicicletei”, act normativ care ar urma să promoveze utilizarea respectivului vehicul în rândul populaţiei.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Cine ne cere votul duminică

Formaţiunile politice care au intrat în cursa pentru alegerile parlamentare au încercat să ofere alegătorilor o gamă variată de candidaţi, cu diverse profesii şi vârste, dar şi să asigure o reprezentare mai bună a femeilor. Pe listele partidelor se regăsesc totodată parlamentari longevivi, care candidează acum pentru al treilea sau al patrulea mandat.

ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Ce aduc nou. Măsuri în premieră la urne.

Votul prin corespondenţă în diaspora, numărătoarea voturilor în secţii înregistrată audio-video, un număr mai mic de parlamentari şi alegerea pe listă – acestea sunt doar câteva dintre premierele şi noutăţile scrutinului de duminică din România, organizat după o lege electorală din 2015.