monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Oamenii de știință au demonstrat că tulburările mentale și afecțiunile fizice sunt interconectate

Specialiști în psihologie de la Universitatea din Basel (Elveția) și de la Universitatea Ruhr din Bochum (Germania) au identificat, în premieră, modele temporale la copii și tineri care sugerează că tulburările mentale și afecțiunile fizice frecvente sunt în strânsă legătură. Astfel, s-a observat că artrita și bolile sistemului digestiv sunt mai des întâlnite după episoade de depresie, în timp ce tulburările anxioase tind să fie succedate de obicei de bolile dermatologice, informează Science Daily.

Bulgaria: Numărul turiștilor străini va depăși populația țării în 2016

Bulgaria se așteaptă ca în acest an numărul de turiști străini să depășească populația țării, a declarat marți ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, într-un discurs rostit la Congresul internațional al civilizațiilor mondiale și al turismului modern, ce se desfășoară la Sofia, transmit FOCUS News și Novinite.

Vino vineri, 2 decembrie, să aprindem luminile de Crăciun din Iulius Mall Cluj! În această iarnă, ai șansa să câștigi peste 5.000 de premii instant (P)

Iulius Mall Cluj s-a îmbrăcat în haine strălucitoare și în acest an, pentru a le oferi clienților prilejul de a întâmpina sărbătorile de iarnă într-un decor de poveste. Vineri, pe 2 decembrie, te invităm să ne bucurăm împreună de magia Crăciunului. Iar pentru că începe luna cadourilor, te premiem cu cele mai frumoase surprize.

PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

Vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii noiembrie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiuni şi 4 grade în Oltenia, iar cele minime între -9 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni informează ANM.

Vernisaj cu tema “Istoria industriei aeronautice din România", la Aeroportul Cluj

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj şi Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii Cluj organizează vernisajul expoziţiei “Istoria industriei aeronautice din România. Priorități românești în aviația mondială”,cu prilejul „Zilei Internaţionale a Aviatiei Civile” pe 07 decembrie 2016, ora 13.00, în corpul de legătură dintre cele două terminale de pasageri ale aeroportului.

Teatru de păpuși, la Târgul de Crăciun

Teatrul de Păpuşi ,,Puck” va prezenta cu o serie de spectacole în cadrul Târgului de Crăciun din acest an, organizat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Cine asigură asistență medicală de urgență în Cluj, în perioada 30 nov – 04 dec

Asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească şi spitalicească este asigurată în permanenţă în perioada 30 noiembrie 2016 – 04 decembrie 2016 în toate unităţile sanitare publice, pentru toate specialităţile medico-chirurgicale şi stomatologice, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj.

Unul din șapte europeni purtători ai virusului HIV nu știe că este contaminat (raport)

Unul din șapte europeni purtători ai virusului HIV nu știe că este contaminat, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este îngrijorată de recordul de contaminări din 2015 pe continentul european din cauza creșterii incidenței virusului în Rusia, informează marți AFP, citând un raport al Centrului european pentru prevenirea și controlul bolilor (ECDC).

comunicat de presa ADI Apa Vaii Ariesului

Reducerea cotei de facturare a apei uzate de la 100% la 80% a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Apa Văii Arieșului’’

MINIM de temperatura, înregistrat astăzi

La stația meteo Bucin s-au înregistrat, în noaptea de luni spre marți, minus 13,1 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în Transilvania în zonele locuite. La Cluj-Napoca, la ora 08:00 se înregistrau -5 grade Celsius, iar minima nopţii a fost de -6 grade Celsius.