monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ideea unui clujean, cumpărată de olandezi

O firmă de imprimare 3D din Olanda a cumpărat firma unui clujean. Sursa foto: www.3dprinterhub.co.uk
Un start-up de la Cluj a fost cumpărat de una dintre cele mai mari companii de imprimare 3D din lume. Printivate devine parte din 3D Hubs, iar românul care a fondat startup-ul e chemat la Amsterdam să conducă echipa de cercetare şi dezvoltare a 3D Hubs.

11 proiecte imobiliare care au schimbat fața(da) Clujului

Numită Capitala Europeană a Tineretului în 2015, Cluj-Napoca constituie un punct de atracție pentru studenți și turiști deopotrivă, fiind gazda a numeroase festivaluri de renume internațional, precum TIFF, Temps D’Images și Untold, declarat „Cel mai mare festival din Europa.”

Kovács Péter: Şi Boc, şi Funar au jurat cu mâna pe Biblie că nu vor colabora cu UDMR

Emil Boc si Gheorghe Funar foto Monitorul
Preşedintele executiv al UDMR, Kovács Péter, spune că nu este deranjat de afirmaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care a declarat că, în eventualitatea în care social-democraţii vor câştiga alegerile parlamentare, PSD nu doreşte să coopteze Uniunea la guvernare, amintind că în România a mai existat un preşedinte de partid care "a pus mâna pe Biblie spunând că nu va guverna cu UDMR" şi a fost "o guvernare fructuoasă".

Toate conversaţiile despre refugiaţi din Europa, analizate de specialişti clujeni. Care este ţara cu cele mai dure mesaje

refugiati
Peste un milion de mesaje care fac referire la refugiaţi, provenite din peste 50 de ţări şi dintr-o bază de date de peste 100 de miliarde de conversaţii din peste 100.000 de surse online, au fost analizate de specialiştii OpenLab de pe lângă Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj, iar concluzia generală e că societatea europeană a fost afectată de criza refugiaţilor.

Cici, luminiţa de la capătul „barajului” FOTO / VIDEO

La 21 de ani, Cici loveşte excelent mingea cu ambele picioare, o calitate rar întâlnită şi printre băieţi
Alexandra Lunca, alias Cici (21 de ani) este de trei ani golgheterul Super Ligii de fotbal feminin din România şi a fost „argintul viu” al naţionalei în returul barajului cu Portugalia pentru Euro 2017, disputat în urmă cu o săptămână la Cluj.