monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Oficialii de la Drumuri se joacă de-a inauguratul autostrăzilor

“Pregătirile din 2016 şi stadiile avansate în care se află lucrările pe mai multe şantiere ne permit să spunem că 2017 va fi cel mai bun an pentru autostrăzi”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) într-un interviu. Realitatea, însă, îl contrazice.

Mesajele extremiste de pe Facebook, gaz pe foc pentru conflictele interetnice?

Războiul din fosta Iugoslavie a fost alimentat de mesaje extremiste.Sursa foto: theoutlook.com.ua
Un grup de studenţi clujeni îi încurajează pe tineri să semnaleze în mediul online articolele şi postările pe care ei le consideră neadecvate. Astfel, discursurile discriminatorii ar putea fi încet-încet marginalizate. Preşedintele Active Watch, Mircea Toma, atrage atenţia: „Ostilitatea reciprocă s-a consolidat în fosta Iugoslavie până când a generat ce a generat”.

Prețul curentului electric livrat populației va crește cu 50%

Prețul energiei electrice livrate populației urmează să crească de la 127 de euro/MWh în 2015 la 195 de euro/MWh în 2030, reiese din Strategia energetică a României 2016-2030, lansată în dezbatere publică de Ministerul Energiei.

Ce proiecte are pe masa de lucru Primăria pentru a deveni o „administrație inteligentă”

Utilizarea de senzori în asfalt care să anunțe Poliția locală că sunt parcate mașini în locuri interzise sau aplicații pentru mobil care să le spună călătorilor în cât timp ajunge autobuzul sau dacă sunt locuri libere într-o anumită parcare din oraș, sunt doar câteva dintre ideile în curs de implementare enunțate de primarul Emil Boc la o dezbatere pe tema orașelor inteligente, desfășurată în cadrul TechFest .

Dispar banii. Suedia vrea să emită o monedă națională digitală

Suedia a fost prima ţară europeană care a introdus bancnotele în circulaţie în anul 1661 şi ar putea fi prima care renunţă la ele. Țara nordică își propune introducerea unei monede digitale numită "ekrona" în termen de doi ani, potrivit unui material apărut în Financial Times.

Black Friday – Potaissa Hotel & SPA (P)

Black November la Potaissa Hotel & SPA se aliniază cu Black Friday România. Mijlocul lunii noiembrie reprezintă punctul culminant în lumea reducerilor – Black Friday sau Vinerea Neagră. În această zi, marile magazine dau startul cumpărăturilor.

Don Giovanni, premieră la Opera Maghiară

Iubitorii de operă sunt invitați joi, 17 noiembrie, la Opera Maghiaară, la premiera spectacolului Don Giovanni de W.A. Mozart. Regia este semnată de Selmeczi György, care este, totodată, și dirijorul operei.

Derby-ul orgoliilor pentru U-BT Cluj, în Europa

Clujenii au învins în tur, în Turcia (c) Şandor Manases / u-bt.ro
Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania întâlneşte astăzi de la 20.30, la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, formaţia Gaziantep Basketbol din Turcia, într-un meci pentru primul loc în Grupa G din FIBA Europe Cup. În probabilitatea foarte mare a calificării, traseul clujenilor nu se modifică foarte mult indiferent că termină grupa pe 1 sau pe 2.