monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Poliţiştii sunt atât de acoperiţi încât nu mai văd furturile din autobuze

În autobuzele din Cluj furturile din buzunare au ajuns să devină o obişnuinţă. Sursa foto: Arhivă Monitorul de Cluj
Furturile din mijloacele de transport în comun sunt tot mai dese. Hoţii fură într-o veselie, cu toate că în aproape toate autobuzele există camere de supraveghere. Ce este şi mai strigător la cer este faptul că în autobuze şi troleibuze circulă şi poliţişti sub acoperire care au o misiune precisă: descurajarea furturilor.

Cine ne cere votul în decembrie

Un candidat independent şi 11 partide politice clujene s-au înscris pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, iar alte două formaţiuni au fost respinse.

Un retailer care a împânzit Bucureștiul vine și la Cluj

Retailerul belgian care are cea mai extinsă rețea de magazine din București și împrejurimi a început recrutările pentru magazinele din judeţul Cluj și pare a avea planuri mari de extindere și sub Feleac.

Bătălie politică pentru creșterea salariilor din Sănătate

Creșterile salariale și tăierile de taxe decise de Parlament în ultimele luni însumează nouă miliarde de lei, adică 1% din Produsul Intern Brut al României, potrivit Guvernului. Premierul spune că aceste aşa-numitele „pomeni electorale” pun în pericol deficitul ţării, iar impactul ar putea fi catastrofal, asemănător situației din 2012, când s-au tăiat salariile bugetarilor cu 25%.

Măsurile populiste stopează aprecierea leului

Deciziile populiste luate de politicieni înainte de alegerile parlamentare, precum majorarea salariilor din mediul public, au stopat aprecierea leului, în contrast cu evoluţia celorlalte monede din regiune.

"Cornul şi laptele" 2017. Elevii vor primi lactate, fructe şi legume proaspete

sursa foto mamistietot.ro fructe si legume
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anunţat că legislaţia noului program naţional pentru distribuţia laptelui, fructelor şi legumelor în şcolile şi grădiniţele din România este aproape finalizat, iar din 2017 elevii şi preşcolarii vor primi pachete de alimente mult mai diversificate.

ISU Cluj “defilează” să-l salveze pe Arafat

isu cluj
După ce săptămâna trecută nu au reuşit să ajungă să salveze o tânără care a căzut cu maşina în Someş, pompierii au desfăşurat forţe impresionante ca să afle dacă pot scoate maşinile din garaj.

Cifre record pe hârtie. 180 de noi kilometri de autostradă în 2017?

După 12 luni în care marile proiecte de construcţie de drumuri şi autostrăzi au fost oprite din cauza lipsei autorizaţiilor şi avizelor de mediu, odată cu intrarea în legalitate, lucrări de miliarde de euro, reluate în vară, ar trebui finalizate anul viitor.

Cum rezistă zece ani un festival cu bani puțini la Cluj? Cu încăpățânare FOTO

Simona Hodoş (în dreapta), fondatoarea Transilvania Jazz Festival, crede că evenimentul merită o atenţie mai mare din partea autorităţilor. FOTO O.C.
Transilvania Jazz Festival este unul din cele mai longevive festivaluri din Clujul cultural de astăzi, dar supraviețuirea evenimentului a fost una dificilă, fiind asigurată în mare parte de ambiția unui om de a păstra vie o pasiune ce-i poate inspira și chiar educa pe ceilalți. Festivalul aduce de joi până duminică la Cluj, la zece ani de la înfiinţare, concerte susținute de nume ale jazz-ului de talie internațională.

Emoționant: un ostatic român al jihadiştilor cere să fie eliberat

Iulian Gherguţ apare în filmare îmbrăcat în negru, cu barbă. Sursa: ent.siteintelgroup.com
Un român reţinut ca ostatic de peste un an de către jihadiştii grupării jihadiste Al-Mourabitoune a islamistului algerian Mokhtar Belmokhtar a apărut într-o înregistrare video, dată publicităţii luni, în care cere guvernului său să facă totul pentru eliberarea lui, relatează France Presse, preluată de Agerpres.