monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Seplecan candidează la Primăria Cluj-Napoca

Mihai Seplecan candidează la Primăria Cluj-Napoca, pe listele unui partid politic. Anunţul a fost făcut la un post de radio local. Seplecan nu a putut fi contactat de reporterii Monitorul de Cluj, el aflându-se în aceste zile la Ierusalim.

Femeia din spatele handbalistei. Sportiva Cristina Laslo în afara terenului

Sursa foto: Facebook
Peste tot în presă scrie despre rezultatele uimitoare pe care le-a avut Cristina Laslo la Campionatul Mondial din Macedonia, iar lumea handbalului are mari pretenții de la ea. Însă cine este această tânără în afara terenului? Ce îi place ei să facă atunci când lasă mingea din mână?

Centrul European de Contraterorism, lansat în Europa. Cum va funcţiona

Miniştrii de Interne din statele membre UE au discutat luni la Amsterdam despre ameninţările la adresa Europei, de la terorism - în paralel cu crearea unui organism european în lupta împotriva terorismului - şi până la prăbuşirea spaţiului Schengen din cauza crizei migraţiei.

Virusul pentru care nu există nici vaccin şi nici tratament

Virusul pentru care nu există nici vaccin şi nici tratament
În Columbia şi Brazilia, circulă virusul Zika despre care se presupune că este responsabil de apariţia microcefaliei la făt. Din acest motiv, autorităţile din El Salvador au sfătuit femeile să amâne o posibilă sarcină cu doi ani. Nu există nici tratament şi nici vaccin pentru acest virus.

Seplecan dă în judecată Consiliul Judeţean şi vrea să se întoarcă la şefia instituţiei. “Pierd orice şansă de a mai câştiga viitoarele alegeri”

Mihai Seplecan a atacat la Tribunalul Cluj hotărârea de Consiliu Judeţean prin care a fost înlăturat de la şefia instituţiei, dar şi hotărârea prin care Marius Mânzat a fost ales noul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj. În plângerea înregistrată la Tribunalul Cluj, Seplecan spune că prin eliberarea sa din funcţie a suferit o pagubă constând în “pierderea credibilităţii în faţa alegătorilor şi pierderea oricărei şanse de a mai câştiga următoarele alegeri”.

Pe ce s-au dus banii Bisericii în anul 2015

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Clujului s-au adunat sâmbătă, 23 ianuarie, pentru a-şi face bilanţul pentru anul 2015. Printre cele mai importante proiecte derulate de biserică anul trecut se numără „Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa”, inaugurarea centrul misionar de tineret „Ioan Bunea” sau cea a serviciului de ambulanță „Filantropia Ortodoxă” din Bistriţa.

OPINIE: Două tururi de scrutin

Subiectul alegerilor primarilor în două tururi de scrutin (ce părea „mort” după refuzul lui Dacian Cioloș) a fost resuscitat duminică de Klaus Iohannis. Prezent la Iași, la omagierea „Unirii mici”, președintele țării și-a făcut public acordul pentru alegeri în două tururi (considerând a fi opțiunea corectă), fapt ce a fost imediat interpretat și care, efectiv, poate schimba „destinul” legii electorale.

Autostrada Transilvania – Moldova „merge mai departe”

sursa foto: CNADNR
Proiectul unei autostrăzi între Moldova și Transilvania „merge mai departe”, urmând a fi inclus în Master Planul pentru transporturi, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, duminică seara, la Focșani, unde a fost prezent la festivitățile prilejuite de împlinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române.