monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Scandal pe un autobuz din Cluj

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din Cluj-Napoca a fost dus, joi, la o secţie de Poliţie pentru audieri şi, ulterior, la Psihiatrie, după ce, beat fiind, s-a urcat într-un autobuz cu un cuţit în mână.

Criză de vaccinuri la Cluj

sursa foto: specialarad.ro
Criza vaccinurilor din România se adânceşte. Peste 30 de mii de copii au rămas neimunizaţi împotriva unor boli care pot deveni grave, iar autorităţile încă nu au soluţii.

OPINIE: Europa și spiritul ludic: „taharrushgamea”

Ca om, primești multe lecții de la viață, sub forma unor pilde, din care tragi învățăminte sau nu. Ca țară, lecțiile sunt predate de un mare profesor (nebăgat în seamă, de multe ori), care se cheamă istoria. Legătura e simplă: oamenii fac istoria, iar „trecerea” se face prin acele personalități (bune sau rele) a căror putere amplifică exponențial efectele (bune sau rele ale) faptelor lor. Privesc cu mare atenția la ce se întâmplă în Germania și încerc să înțeleg ceva, dar nu de dragul lor, cât pentru folosul nostru.

Procurorii, mai înalţi cu 20 de cm…prin lege

Un reputat avocat și profesor universitar critică o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, din decembrie 2015, prin care masa procurorului din sala de judecată trebuie să fie amplasată cu 20 de centimetri mai sus decât masa unde se află avocatul inculpatului.

Euro a crescut cu un ban

Îngrijorările legate de încetinirea ritmului de creştere a Chinei, care a devenit locomotiva economiei mondiale, a provocat scăderi principalelor pieţe bursiere şi revenirea aversiunii faţă de risc, semn că investitorii sunt tot mai sensibili la previziunile pesimiste.

Vin ninsorile în Transilvania

Vin ninsorile în Transilvania
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de răcire accentuată a vremii, ninsori și intensificări ale vântului, valabilă pe durata zilei de vineri, la nivelul întregii țări.

Protecţia copilului din Norvegia, pentru unii mumă pentru alţii ciumă

Foto familia Bodnariu
Barnevernet – Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia face ce vrea, când vrea, cum vrea. Ca mărturie stau articolele din presa străină, declaraţiile părinţilor şi ale guvernelor unor ţări care au avut de soluţionat cazuri precum cel al familiei Bodnariu. În ultimii cinci ani, MAE din România a rezolvat situaţia a şase cazuri şi acum are în supraveghere alte şapte cazuri cu 16 copii aflaţi în custodie temporară.

Wizz Air a continuat să se extindă în România în 2015: o nouă bază, noi rute şi mai multe aeronave

Wizz Air, cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, și-a continuat creșterea în România în 2015 cu aproape 16% mai mulți pasageri transportați față de 2014. Totodată, compania și-a extins numărul de rute și a adăugat noi aeronave bazelor din țară, pentru a răspunde cererii în creștere. Şi la Cluj rezultatele companiei au fost foarte bune.

Asociaţia Produs de Cluj la Săptămâna Verde de la Berlin

Asociaţia Produs de Cluj va participa cu stand propriu şi la ediţia din acest an a Grune Woche, Expoziția pentru industrie alimentară, agricultură și horticultură, Săptămâna Verde, de la Berlin. Evenimentul se va desfăşura între 15 şi 24 ianuarie 2016, organizaţia clujeană participând la acest târg la invitaţia Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și a Camerei de Comeț și Industrie Româno-Germană.