monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Divizia 4 Gemina, acţiuni militare de amploare

Simultan, în poligoane și terenuri de instrucție din județele Arad, Cluj, Brașov, Suceava şi Harghita, unități și mari unități din compunerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” au organizat luni, 7 septembrie, ceremonii de deschidere a exerciţiului „Someş 15”. Punctul de comandă al Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, instalat temporar la Turda, a intrat în funcțiune devenind centrul nodal al trupelor diviziei intrate în dispozitiv.

Halal cultură generală din partea tinerilor care au petrecut la UNTOLD: „Îmi place foarte mult muzica lui David Cameron” - VIDEO

Un grup de vloggeri clujeni numit „Stan şi Asociaţii” care realizează filmuleţe haioase a vrut să le testeze cultura generală a petrecăreţilor de la UNTOLD şi i-a întrebat dacă au auzit de melodiile unor preşedinţi americani morţi sau politicieni britanici. Răspunsurile au fost de pomină, dovedind lipsa culturii generale a petrecăreţilor de la UNTOLD Festival.

OPINIE: Confuzia morală

Arestarea nocturnă a primarului Sorin Oprescu mi-a provocat, de la bun început, un sentiment de confuzie. Mai întâi a fost lipsa de acuratețe a informațiilor primite, oficial și pe surse, și „răsucirea” lor pe parcursul zilei de duminică în ceea ce privește circumstanțele (dar asta poate fi doar o senzație subiectivă). Apoi a contat deruta stârnită la apariția cifrelor.

Aurelia Cristea, candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca

Social democrații clujeni și-au stabilit strategia pentru alegerile locale de anul viitor și de asemenea, câteva intenții de candidatură. Președintele PSD Cluj Remus Lăpușan spune că se pornește de la ideea că liderul organizației locale va fi și candidatul pentru funcția de primar.

Creșterea gradului de fiscalizare a veniturilor operatorilor economici pe litoral

Urmare a acțiunilor de control efectuate de Direcția regională antifraudă Constanța pe litoral, cu privire la respectarea prevederilor legale legate de dotarea şi utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale, gradul de fiscalizare aveniturilor operatorilor economici pe litoral a crescut considerabil.

Tecău despre Halep, la US Open: „Nu prea simte situaţiile de joc”

Perechea română alcătuită din Simona Halep și Horia Tecău s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din cadrul turneului de tenis US Open, după ce au trecut cu 6-2, 7-5 de cuplul Julia Goerges (Germania)/Nenad Zimonjic (Serbia).