monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Șefa DNA acuză presiuni din partea politicienilor

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că la fiecare două sau trei săptămâni apare câte un proiect de modificare a legislaţiei penale prin care se încearcă limitarea atribuţiilor instituţiilor din sistemul judiciar, fapt ce constituie "o presiune".

Maraton de evenimente culturale la Cluj marca TiMAF

Festivalul Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania (TiMAF) dă joi startul, la Cluj, unei întregi luni de manifestări culturale, din care nu vor lipsi evenimente precum „cea mai mare petrecere de Haloween din Transilvania”, dar şi reîntâlniri ale publicului cu artişti ca Tudor Chirilă sau Michael Flatley.

Zmeu sau Făt-Frumos: cele două profiluri de personalitate ale românilor. În ce categorie intră clujenii

Românii sunt ori Zmei (nevrotici, instabili emoţional, neadaptaţi, depresivi, furioşi, cu potenţial scăzut pentru căldură umană, sentimente şi dorinţă de realizare) ori Feţi-Frumoşi (potenţial scăzut pentru depresie, anxietate, ostilitate şi potenţial crescut pentru căldură umană, sentimente, onestitate, altruism, datorie, autodisciplină, competenţă, dorinţă de realizare) arată un studiu realizat de psihologii clujeni. “Personalitatea naţională a românilor are o structură bipolară. O structură bipolară înseamnă două profiluri complet diferite de personalitate”, susţine Daniel David, şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din Universitatea Babeş-Bolyai.

Monica Iacob Ridzi, înapoi la Penitenciarul Gherla

Monica Iacob Ridzi a fost reîncarcerată la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla unde îşi continuă executarea pedepsei de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dan Donciu, care nu a precizat însă când a avut loc transferul.

Cinci filme de neratat la Comedy Cluj

Pentru a veni în ajutorul spectatorilor care vor avea de ales dintr-un număr atât de mare de pelicule demne de vizionat, organizatorii Comedy Cluj 2015 recomandă cinci pelicule care nu trebuie ratate în perioada festivalului.

Parlamentarii și-au negociat pe furiș pensii speciale

În totală lipsă de transparență, fără vreun anunț public și fără comunicare oficială către presă, Comisia de Statut a Parlamentului s-a intalnit marti dupa-amiaza sa negocieze pensiile speciale ale parlamentarilor.

Protest la Cluj faţă de ”islamizarea României”

Peste 200 de persoane sunt aşteptate, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de protest faţă de cotele obligatorii de refugiaţi impuse de Uniunea Europeană, dar şi faţă de construirea unei moschei în Bucureşti, organizatorii numind manifestarea "Miting faţă de islamizarea României”.