monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Schimbarea opţiunii de a frecventa ora de Religie se face prin cerere scrisă

Patriarhia susţine că înscrierea la Religie se face o singură dată pentru toată durata scolarizării. Profesorul care a înfrânt Biserica la CCR susţine că va face „denunţ penal împotriva oricărui oficial al Ministerului Educaţiei care transmite că înscrierile nu se fac anual”.

Cresc tensiunile din taberele de refugiați în Germania

Violențele în taberele de refugiați din Germania au devenit un fapt relativ obișnuit, iar folosirea cuțitelor și a armelor albe artizanale se dovedește a fi o problemă pentru forțele de ordine, a declarat marți cotidianului bavarez Passaue Neue Presse un purtător de cuvânt al sindicatului polițiștilor germani.

Bursele din Asia au depreciat leul

Pierderile suferite de bursele americane, au produs scăderea semnificativă a celor asiatice, care au atins minimul ultimilor trei ani şi jumătate, evoluţii care s-au propagat şi în Europa, au avut ca efect creşterea aversiunii faţă de risc, implicit deprecierea leului.

După un sfert de secol – conferinţa regională despre romi şi discriminare

Conferința regională despre romi și discriminare, ce are loc pe29 şi 30 septembrie 2015 la Cluj - Napoca, organizată de Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi, reprenzită primul eveniment regional, dedicat integrării roma din ultimul sfert de secol şi oferă o perspectivă constructivă, dar și critică, a ultimilor 25 de ani de politici publice pentru romi, precum şi a programelor și provocărilor pentru viitor.

(P) Ediția de toamnă a Bag Expo, de mâine, la Iulius Mall Cluj

Noul sezon este un bun prilej pentru a completa garderoba cu accesorii în tendinţe. De mâine, la Iulius Mall Cluj începe o nouă ediţie Bag Expo, târgul preferat de doamne şi domnişoare. Organizatorii au pregătit şi o surpriză fashion, la târg fiind prezentată o geantă uriaşă, învelită în foiţe de aur.

Care este principiul de funcţionare la motoare electrice? (P)

Apasa un buton si obtine putere instant - stramosii nostri ar fi iubit aceste motoare electrice! Le putem gasi in orice, de la trenuri electrice la masini cu telecomanda - si s-ar putea sa fii surprins de cat de comune sunt.

Seplecan şi Ciceo, dezlănţuiţi. Seplecan nu a reuşit să-l schimbe pe Ciceo. Seplecan: Voi pune acest proiect în fiecare şedinţă până când Ciceo va fi schimbat - VIDEO

Circ, ceartă ca la uşa cortului şi acuzaţii grave după ce Seplecan nu a reuşit să-l schimbe pe Ciceo din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Aeroport. Proiectul de hotărâre privind schimbarea lui David Ciceo din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al aeroportului clujean nu a trecut de votul consilierilor judeţeni. Proiectul a fost respins cu un număr zdrobitor de voturi împotrivă, 29. Doar trei consilieri au votat pentru schimbarea lui Ciceo din funcţie. Nu au lipsit acuzaţiile venite din fiecare parte, ridicări de voci şi ameninţările.

Opt vaccinuri vor fi obligatorii pentru înscrierea copiilor la grădiniţă/şcoală. Şcolile vor fi aspru amendate dacă nu vor respecta legea

În România vor deveni obligatorii opt vaccinuri administrate împotriva unor boli care pot produce complicaţii grave la copii sau chiar moartea. Proiectul legii vaccinării precizează şi amenzile aplicate în cazul nerespectării acestei obligativităţi şi cine sunt cei vizaţi de amenzi. Proiectul, care urmează să fie pus în dezbatere publică, apare pe fondul scăderii în ultimul an cu 19% a acoperirii vaccinale în Bucureşti. Crize similare ale vaccinării au apărut şi în Ucraina, Franţa, Spania sau Germania, unde au murit copii din cauza unor boli 100% prevenibile prin vaccinare.