monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Imens joc de domino, în centrul Clujului

Un joc domino format din peste 3000 de blocuri de BCA în loc de piese va fi realizat sâmbătă, în zona centrală a municipiului Cluj. Ulterior, blocurile de BCA vor fi donate familiilor nevoiaşe de la Pata Rât.

Un compus chimic înrudit cu aspirina i-ar putea vindeca pe bolnavii de Alzheimer

O rudă chimică a aspirinei, salsalate, are potențial în tratarea bolilor neurodegenerative cum ar fi boala Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de oameni de știință de la Gladstone Institutes din cadrul University of California din San Francisco, publicat în revista „Nature Medicine”.

Soluţiile informatice CPM fac uitate fişierele Excel

Soluţiile informatice CPM (Corporate Performance Management) permit managerilor să renunţe la clasicele fişiere Excel pentru optimizarea proceselor decizionale ale afacerii, rezultatele devenind mai fiabile şi mai puțin costisitoare.

CFR Cluj s-a calificat în optimile Cupei României

CFR Cluj s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României la fotbal, marți seara, grație victoriei reușite pe terenul formației de ligă secundă CS Balotești cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după prelungiri.

Un caricaturist care a studiat la Cluj, premiat în Israel

Un caricaturist care a studiat la Cluj a primit Menţiunea Specială a Comisiei UNESCO pentru Israel la categoria „Viața în orașele multiculturale” în cadrul Festivalului Internaţional de Caricatură de la Haifa..

Opt lungmetraje în lupta pentru Trofeul Comedy

Opt lungmetraje din opt țări, printre care Malaezia, Ungaria, Franța, Polonia, Australia, Spania, Bulgaria și Marea Britanie, intră anul acesta în cursa pentru trofeele Festivalului Internațional de Film Comedy.

Rolul orei de religie în şcoli: convertirea la ortodoxism-practicant

Patriarhul Bisercii Ortodoxe Române (BOR) Daniel recunoaște că scopul orei de religie este convertirea la ortodoxism-practicant, de aceea „ţinta finală a educației religios-morale trebuie să fie creșterea duhovnicească a copiilor și a tinerilor în iubirea față de Dumnezeu și de semeni, în special prin implicarea lor atât în viața liturgică a Bisericii”.

Este „bătut în cuie”: Simona Halep vine la Cluj

Federația Română de Tenis va organiza întâlnirea de Fed Cup cu Cehia, din primul tur al Grupei Mondiale II, în perioada 6-7 februarie 2016, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.