monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Corneliu Vadim Tudor A MURIT

Fondatorul PRM Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

Început de an şcolar şi pentru elevii romi de la Pata Rât

Copiii romi care locuiesc lângă rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât învaţă la Şcoala Gimnazială „Traian Dârjan” din cartierul Someşeni. Şi pentru ei, luni a început şcoala, locul în care învaţă să scrie şi să citească, dar şi să se spele. Este şansa lor de a scăpa de pe rampă.

Florile, la mare căutare în prima zi de şcoală – GALERIE FOTO

În prima zi de şcoală, florarii au dat lovitura. N-a fost elev sau părinte care să nu cumpere măcar un buchet pentru învăţătoare sau profesoare, iar vânzătorii au făcut faţă cu greu cererilor. Florarii şi-au amplasat standurile dis de dimineaţă astfel încât să aibă un vad cât mai bun.

OPINIE: Tinerețea tenisului

În lumea virtual-globală, a imaginii (în mișcare sau clișeizate) și a rețelei (statice sau dinamice), orice manifestare (individuală sau de grup, izolată sau publică, artistică, sportivă etc.) are șansa individualizării/consacrării dacă îndeplinește una sau mai multe din condițiile de: notorietate, atractivitate, emotivitate, viralitate și altele.

Cristi Minculescu și Iris concertează la Cluj pe 26 septembrie în cadrul turneului “Din nou împreună”

După aproape 4 decenii de succes, zeci de hituri de calitate şi 18 albume care au creat istorie în muzica de la noi, Cristi Minculescu şi Iris pleacă să concerteze în 14 orașe din România, în cadrul turneului “Din nou împreună”, care se desfășoară în perioada 18 septembrie - 15 octombrie 2015. Seria de concerte continuă la Cluj pe 26 septembrie la Casa de Cultură a Studenților.

COMUNICAT DE INTERES PUBLIC

„Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca reaminteşte contribuabililor, că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pus, în mod gratuit, la dispoziţia persoanelor fizice identificate prin cod numeric personal (CNP), o platformă on-line "Spaţiul privat virtual" (SPV), disponibilă 24 de ore din 24.

Elevii şi părinţii de la Liceul Eminescu, nemulţumiţi de condiţiile de la Colegiul „Anghel Saligny” – GALERIE FOTO

Începutul anului şcolar a adus pe feţele elevilor clujeni atât bucuria revederii cu colegii, cât şi nemulţumirea privind condiţiile în care vor studia. Părinţii şi cei peste 800 de elevi transferaţi de la Liceul „Mihai Eminescu”, din cauza stării de degradare a clădirii în care învăţau, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” au strâmbat din nas când au văzut unde îşi vor desfăşura cursurile în următoarea perioadă. Ei sunt nemulţumiţi de sălile mici şi de coridoarele înguste pe care le are clădirea.

De ce s-a prelungit vacanța de iarnă a elevilor

Prelungirea cu o săptămână a vacanţei de iarnă şi amânarea cu o săptămână a încheierii cursurilor din anul şcolar 2015-2016 este o măsură benefică atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice, susţin reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).