monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Preţul gazelor pentru populaţie creşte cu 11%

ANRE a decis, miercuri, o creştere cu circa 11% a preţurilor pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale către clienţii casnici, categorie în care este inclusă şi populaţia, şi a anunţat că până la finalul anului nu va fi operată o nouă majorare de preţuri.

Ponta vine din Turcia să taie panglica la 10 km de autostradă

Lotul II al Autostrăzii Nădlac-Arad, dar şi noul punct de control de la graniţă vor fi inaugurate în 11 iulie, când se va face joncţiunea cu autostrada din Ungaria, la eveniment fiind aşteptaţi premierul Victor Ponta şi omologul său din Ungaria, Orban Viktor.

Seplecan i-a făcut o nouă plângere penală la Înalta Curte lui Victor Ponta pentru abuz în serviciu. Ce a făcut procurorul general Tiberiu Niţu cu reclamaţia care-l vizează pe premier

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan (PNL), a depus în urmă cu două zile la Înalta Curte o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta, deoarece nu a respectat legea şi nu a organizat la timp alegerile parţiale pentru şefia CJ Cluj, data limită fiind ianuarie 2015. Acesta a precizat că a depus o plângere penală şi la procurorul general Tiberiu Niţu pe numele premierului Ponta, dar acesta nu i-a răspuns în termenul legal.
Premierul elen a spus că un vot negativ la referendum nu va însemna o rupere de Europa.

Grecia va accepta condiţiile impuse de creditori

Premierul elen Alexis Tsipras va accepta toate condiţiile impuse de creditorii internaţionali, aşa cum au fost ele stabilite la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit unei scrisori trimise de primul ministru al Greciei, marţi noapte, către Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană, şi obţinută de Financial Times.

Vrei să ştii cum se execută resuscitarea? Te învaţă SMURD Cluj!

Medicii şi paramedicii voluntari SMURD Cluj organizează, duminică, 5 iulie, între orele 10 – 18, în Parcul Central din Cluj-Napoca „Maratonul Resuscitării”, eveniment care îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de prim ajutor şi resuscitare adresându-se tutoror celor care doresc să dobândească abilităţile necesare de a interveni şi a face faţă unor situaţii critice, indiferent de vârstă sau ocupaţie. În acest mod se continuă iniţiativa şcolii de vară Emergecy Medicine Summer School.

Andrei Roşu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii

Andrei Roşu în timp ce înoată.
Andrei Roşu a traversat înot Canalul Mânecii în cadrul competiţiei Enduroman Arch to Arch, care presupune parcurgerea distanţei de 480 de kilometri dintre Londra şi Paris în alergare, înot şi pe bicicletă, sportivul în vârstă de 39 de ani fiind primul român care reuşeşte această performanţă.

O nouă găselniţă pentru deblocarea crizei gunoaielor. CUMPĂRAREA terenului unde va fi construit Centrul de Deşeuri. Termenul s-a scurtat pentru depozitarea gunoaielor la Alba

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, participă miercuri, 1 iulie, la sediul Ministerului Fondurilor Europene din Bucureşti, într-o nouă încercare de deblocare a situaţiei depozitării deşeurilor în judeţul Cluj, în contextul situaţiei generate de recenta închidere a depozitelor de deşeuri neconforme din judeţ.

Compania de Apă ARIEȘ va demara un nou proiect pe bani europeni

În cadrul proiectului „ Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii”, s-au realizat economii care, în urma demersurilor CAA, vor rămâne în comunitate, prin demararea unui proiect. Acest proiect are ca scop îmbunătățirea serviciilor oferite de companie. Valoarea aplicației de finanțare (a economiilor mai sus amintite) este de aproximativ 6 milioane euro.

500 de bunuri arheologice, confiscate în urma unor percheziţii! Printre ele era şi un vas din aur. Obiectele sunt evaluate la aproximativ 150.000 de lei – GALERIE FOTO - VIDEO

Aproximativ 500 de unelte şi arme antice din fier, monede, vase ceramice şi din aur, brăţări, inele cu valoare arheologică, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, au fost confiscate de oamenii legii, în urma a 6 percheziţii efectuate marţi, 30 iunie, în judeţele Bistriţa - Năsăud şi Cluj.

Răsturnare de situație în „Războiul gunoaielor”. Săvădisla și Satu Mare au spus NU GUNOAIELOR! Clujul este la 14 zile de un dezastru ecologic și sanitar

Două soluţii pentru depozitarea gunoaielor au căzut într-o singură zi. Nici comuna Săvădisla, nici județul Satu Mare nu acceptă gunoaiele Clujului. Numărătoarea inversă până în ziua în care clujenii vor rămâne cu gunoaiele în stradă a început: 14 zile începând de astăzi. Singura variantă pentru depozitarea deșeurilor din județul Cluj a rămas Alba Iulia, dar numai până în 14 iulie. Ce se va întâmpla după această dată? Nimeni nu ştie. Mai marii judeţului recunosc că au rămas fără soluţii.