monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

BattleLab Robotica 2015: Omul vs. Tehnica

Douăzeci şi cinci de echipe de studenţi au participat, sâmbătă, la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, la concursul BattleLab Robotica, una dintre cele mai inedite și neobișnuite competiții din România, unde se întrec "roboţi sumo” construiţi de studenţi şi botezaţi cu nume precum Pufoshenia, Rugina, Blându, Ion sau Piedone.

Turdenii, prezenți în număr mare la manifestările dedicate Zilei de 9 Mai

Moment istoric cu triplă semnificaţie, Proclamarea Independenţei de Stat a Romaniei, Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial şi Ziua Europei, ziua de 9 mai a fost marcată şi la Turda printr-un ceremonial militar – religios la Monumentul Eroilor din faţa Catedralei Ortodoxe.

Horea Uioreanu atingea cu batista PLICURILE CU BANI pe care le primea

Fosta secretară a lui Horea Uioreanu, Rocsana Contraș, a povestit anchetatorilor despre plicurile cu bani pe care le primea şeful său. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj se temea să atingă banii şi punea mâna pe aceştia doar cu batista.

Mii de persoane au protestat faţă de tăierile ilegale de păduri. Mesaj către politicieni: „Milioane de dolari au ajuns doar la tâlhari”. Printre manifestanţi, soţia primarului Boc

Mii de persoane au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting faţă de defrişarea pădurilor, scandând "Romsilva, hoţie, cu Holzindustrie în cărdăşie” sau "Moţii se luptă cu hoţii” şi criticându-l pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a trimis Codul Silvic spre reexaminare în Parlament. Participanţii au blocat complet traficul rutier pe Bulevardul 21 Decembrie şi în Piaţa Mărăşti. La marşul de protest a fost prezentă şi soţia primarului Emil Boc. Este de notorietate implicarea soţiei primarului în acţiunile civice, manifestările anti Roşia Montană din 2013 fiind cele mai cunoscute.

Explicaţiile lui Oleleu. De ce a demisionat

După ce preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a încercat să explice motivele demisiei lui Ioan Oleleu din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, acum a venit rândul acestuia să-şi motiveze gestul. Reamintim faptul că Oleleu şi-a înregistrat joi demisia din funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj fără a preciza şi care au fost motivele care au stat la baza deciziei sale.

Incendiu într-un sat din judeţul Cluj. Un bebeluş de 5 luni şi un copil de 2 ani care au suferit arsuri grave, transportaţi cu un avion la Bucureşti. Părinţii nu erau acasă când focul a cuprins casa

foto arhiva
Un incendiu violent a izbucnit vineri noaptea la o casă din localitatea Săcuieu din judeţul Cluj. Incediul a izbucnit în jurul orei 23.00, iar potrivit primelor informaţii doi copii minori au suferit arsuri Casa a ars în totalitate, iar din primele cercetări focul a pornit de la o sobă metalică.

Cele trei gafe care îl puteau costa pe David Cameron funcția de prim-ministru!

În timpul campaniei, trei "gafe" au fost prezentate ca dovada rupturii sale faţă de Marea Britanie profundă: Cameron mâncând un hot-dog cu ajutorul furculiţei şi cuţitului, înşelându-se asupra numelui clubului de fotbal pe care ar fi trebuit să îl susţină şi afirmând "Aceste alegeri sunt hotărâtoare pentru cariera mea", aaa ... "pentru ţară".
sursa foto ziuanews.ro

Gheorghe Nichita, cercetat în arest la domiciliu

Primarul Iaşiului Gheorghe Nichita va fi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de instigare la folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în sensul că a apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită.