monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Se reiau lucrările la drumul turistic Răchiţele – Ic- Ponor. Cât plăteşte Consiliul Judeţean pentru refacerea lucrărilor distruse?

Licitaţia pentru finalizarea drumului turistic de la Răchiţele-Ic Ponor a fost adjudecată, lucrările urmând a fi finalizate până în luna noiembrie. Acest proiect este unul din multele proiecte ratate ale CJ Cluj, cu numeroase nereguli şi cu o expertiză care arată că tot ce s-a construit până acum pune în pericol siguranţă rutieră şi pietonală, experţii propunând inclusiv demolarea a ceea ce s-a construit. Pagubele vor fi suportate de Consiliul Judeţean Cluj. De mai bine de şase ani de zile, Consiliul Judeţean se chinuie să termine un drum lung de 20 de kilometri.

Dolarul ia viteză

Moneda americană se grăbește să recupereze terenul pierdut în fața euro, aceasta având ca efect aprecierea lui semnificativă față de leu.

Riga criptă și estoana UEgel

Până mai dăunăzi, pentru mine, Riga era mai degrabă un reper liric, amintindu-mi, prin sonoritate, de mereu actualul poem barbian „Riga Crypto și Lapona Enigel” (pe care l-am și recitit), decât un reper politic, să zicem. Știam însă și eu, cum știe toată lumea, că Riga este capitala Letoniei, cel mai mare oraș din țările baltice, important centru cultural, educațional, financiar și politic.

Prima zi în care clujenii au rămas cu gunoiul în faţa casei. Cum tratează CJ Cluj problema: Ne bucurăm că afară sunt 15 grade Celsius şi nu 29. Celulă de criză la Prefectură

Şedinţă de urgenţă la Prefectura Cluj în încercarea de a găsi o rezolvare la criza gunoaielor, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a cerut convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi decretarea stării de urgenţă. “E o criză iminentă, astăzi avem noroc că sunt 15 grade Celsius afară şi nu 29 de grade cum a fost ieri. Oricând, poate izbucni o epidemie”, a comentat Vakar.