monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Liderii europeni s-au supărat pe Viktor Orban

Partidul Popular European (PPE) i-a dat joi, 21 mai, un ultimatum premierului ungar Viktor Orban în chestiunea pedepsei cu moartea, avertizându-l că, dacă va pregăti un proiect de lege pentru reintroducerea acestei pedepse, atunci partidul său Fidesz va fi exclus din grupul popularilor europeni.

Pentagonul, îngrijorat de activitatea marinei chineze

În doar doi ani, China a extins suprafaţa recifului cu aproximativ 800 de hectare, într-o zonă în care adâncimea apei este de aproximativ 90 de metri.
Marina chineză a avertizat miercuri - de opt ori - un avion militar de supraveghere aparţinând Statelor Unite să părăsească spaţiul aerian al unor insule artificiale pe care Beijingul le-a construit.

WU-TANG CLAN vine la UNTOLD Festival - VIDEO

UNTOLD Festival, cel mai așteptat festival al anului 2015 în România, aduce pe scena principală de la Cluj-Napoca, greii hip-hopului mondial, Wu-Tang Clan.

Jurnalism responsabil, cu vestă anti-glonț

Timp de două ore, viitorii jurnalişti care studiază la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC-UBB) au discutat despre jurnalismul în zone de conflict cu Schams Elwazer, supervizorul editorial al postului CNN International pentru Orientul Mijlociu.

Marin Moraru, premiul de Excelență la TIFF 2015

Marin Moraru, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, cu o carieră în film și teatru ce se întinde pe șase decenii, va fi distins cu Premiul de Excelență la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie). Trofeul îi va fi decernat sâmbătă, 6 iunie, la gala de închidere de la Teatrul Național din Cluj.

Contribuabilii mai au la dispoziţie câteva zile pentru depunerea declarațiilor de venituri

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca le reaminteşte contribuabililor că data de 25 mai este termenul limită pentru depunerea declaraţiei D200 („Declaraţie privind veniturile realizate din România”), pentru veniturile realizate în anul 2014, a formularului D220 („Declaraţie privind venitul estimat/norma de venit”) şi a formularului 230 („Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi asimilate salariilor”).

Comisie de concurs pentru Salanţă: l-au “ascultat” colegii. ANFP: Condițiile concursului, fixate de CJ Cluj

Simona Gaci în prim plan, alături de Mariana Raţiu şi Claudiu Salanţă
Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a fost nominalizat pe funcția publică în urma unui concurs cu serioase semne de întrebare. Așa cum Monitorul a mai scris, concursul a fost organizat „cu dedicație”, el fiind un concurs de promovare și nu de angajare pe post, limitându-se astfel participarea la funcționarii din cadrul Consiliului Județean. Mai interesant este faptul că din comisia de concurs care l-a „audiat” pe Salanță au făcut parte nu mai puțin de trei dintre colegii săi din Consiliul Județean Cluj, din care doi au fost audiaţi de procurori în dosarul de corupţie al lui Horea Uioreanu.

A doua instanţă îl obligă pe Ponta să organizeze alegeri parţiale

După Curtea de Apel Cluj, şi Curtea de Apel Bucureşti l-a obligat pe premierul Victor Ponta să organizeze alegeri în 17 colegii de deputat şi senator rămase vacante. În motivarea deciziei de la Cluj judecătorii au acuzat Guvernul Ponta că a făcut un "exces de putere" refuzând organizarea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj.

(P) Iulius Mall Cluj te trimite la Electric Castle, Untold sau Sziget Festival

Îţi doreşti să trăieşti experienţa celor mai tari festivaluri ale verii? Acceptă provocarea! Demonstrează că eşti fan adevărat şi Iulius Mall te premiază cu abonamente la Electric Castle Festival, Untold Festival sau Sziget Festival. Eşti candidatul perfect dacă muzica îţi curge prin vene!

Editorialist cu porniri de ciomăgar!

În urma articolului despre nunta la care Rareș Bogdan l-a nășit pe Florin Muntean Jr., asociatul realizatorului tv, Octavian Hoandră, l-a amenințat telefonic pe directorul general al cotidianului Monitorul de Cluj.