monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Sindicaliştii şi patronatele pun la zid Napolact, după decizia firmei de a concedia zeci de angajaţi de la fabrica din Baciu: “Aţi luat o fabrică etalon, un brand, şi acum aţi pus-o la pământ”

sursa foto cotidianul.ro
Olandezii de la compania Friesland Câmpina vor concedia în perioada următoare zeci de anagajaţi de la fabrica Napolact din Baciu. Sindicaliştii acuză că în ultimii şapte ani la conducerea companiei s-au perindat şapte manageri care au dus fabrica spre faliment. Pe de altă parte, patronatele îi acuză pe olandezi că au luat o fabrică etalon, fără concurenţă, pe care acum au distrus-o. „Costurile logistice sunt duble în România decât în alte ţări”, se apără conducerea companiei.

Iona de Marin Sorescu, la Salina Turda

Productia Teatrului Sala Mică - Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salina Turda cu Florin Vidamski, în regia lui Mihaela Panainte, anunţă spectacolul Iona în data de 23, 24 mai, ora 18.00, la Salina Turda (intrarea Durgău - Aleea Durgău, nr. 7).

Răpirile, o „industrie” extrem de profitabilă pe continentul african

 Gruparea jihadistă salafistă din Sahel Al-Mourabitoune a afirmat că-l deţine pe românul răpit în Burkina Faso.
Un român a fost răpit în timpul unei misiuni de patrulare în apropierea minei de mangan din Tambao. Mina, situată în apropierea frontierei Burkinei Faso cu Mali şi Niger, este exploatată de Pan African Minerals, o filială a Timis Corporation, compania omului de afaceri român Frank Timiş. Răpitorii, o grupare afiliată Statului Islamic, au cerut României o răscumpărare în schimbul vieții cetățeanului român. Monitorul de Cluj publică un interviu inedit cu jurnalistul Nicolae Melinescu, care a scris o carte - „Navigatorii români şi ameninţările pirateriei române” - în care descrie fenomenul răpirilor pentru răscumpărare, o „industrie” foarte profitabilă pe continentul african.

PSD și PNL au bătut palma. Alocațiile copiilor au fost DUBLATE

Deputaţii au aprobat, miercuri, cu o 332 de voturi "pentru", majorarea alocației de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei. Premierul Victor Ponta a spus, de la tribuna Parlamentului, că impactul bugetar pentru acest este de 900 de milioane de lei, bani pe care Guvernul îi va acoperi.

Consiliul Judeţean, obligat de comuna Feleacu să plătească o redevenţă pentru terenul viitorului Centru de Deşeuri. Rampa de gunoi de la Pata Rât se închide definitiv

Comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene şi a cerut Consiliului Judeţean Cluj, ca în schimbul administrării terenului şi a obţinerii acordului pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri, să plătească o redevenţă pentru cele 60 de hectare unde urmează să fie construit viitorul Centru de Deşeuri. Salprest Rampă a anunţat, din nou, că de săptămâna viitoare va închide rampa de gunoi.

Un tânăr de 26 de ani a fost găsit mort într-o pădure

Se pare că tânărul ar fi avut un accident marţi însă poliţiştii şi medicii ar fi fost alertaţi abia în miercuri. El a fost găsit într-o zonă greu accesibilă şi din păcate nimeni nu a mai putut face nimic pentru a-l salva.

Controlor vamal din Braşov, reţinut de DNA

Un controlor vamal din Braşov a fost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu. Bărbatul ar fi luat, în doi ani, două şpăgi – una de 50 de lei şi una de 65 de lei. A doua oară a fost prins în flagrant şi săltat de procurorii anticorupţie.

Autostrada a început să o ia la vale

Sursa foto: turnulsfatului.ro
Reparația fisurii apărută în noul lot de autostradă dintre Săliște și Cunța, în zona viaductului de la Aciliu, nu a avut o viață prea lungă: denivelările au apărut din nou, iar asfaltul a început să cedeze la nici 30 de zile de la reparaţii.

Dublarea alocaţiilor, la un pas să devină lege

Dublarea alocaţiilor pentru copii este la un pas să devină lege, în ciuda faptului că majoritatea PSD s-a opus amendamentului PNL care introducea această prevedere într-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului.