monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

„Sunt de părere că cea mai bună țară în care pot să mă formez și să profesez este țara mea”

„Pentru mine limba franceză este un mod de a mă exprima.” Așa se prezintă Pop Marie Rosse Cristine, elevă în clasa a X-a a Liceului Teoretic Mihai Eminescu, care a reprezentat Clujul la prima ediție a Olimpiadei Internaționale de limba franceză organizată în Cluj. Ocupanta locului doi la olimpiada internațională de franceză a adunat în doi ani de liceu mai multe rezultate notabile: mențiune la olimpiada națională din 2014 și locul întâi la ediția de anul acesta.

Mai lucrează cineva la Senat?

După ce au „muncit tacit“ săptămâni la rând şi au făcut legi pentru ei, senatorii au decis să-şi ia o zi liberă.

Cum să te aperi de escrocii de pe internet. Sfaturi de la un ofiţer de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj

Virusul „Poliţia Română” este distribuit cel mai des prin intermediul site-urilor pornografice sau a mail-urilor. Sursa foto: tibco.com
O metodă foarte cunoscută de păcălire pe internet în România este virusul „Poliţia Română”. Mii de români cad în plasă, iar escrocii câştigă mii de euro de pe urma unor astfel de activităţi. Un ofiţer de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj a dezvăluit pentru Monitorul de Cluj care sunt principalele metote pe care le folosesc hackerii şi ce trebuie să facă utilizatorii pentru a nu fi păcăliţi când navighează pe internet.

FRF va face tot posibilul să câştige procesul cu CFR Cluj la TAS

CFR Cluj ocupa locul 2 în clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte şi a ajuns pe ultimul la începutul returului.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce va face tot posibilul pentru a câştiga procesul deschis de CFR Cluj la TAS pentru a apăra regulamentele, dar şi jucătorii şi antrenorii angajaţi de cluburi.

Crimă cu sânge rece în Zalău

Un bărbat din Zalău şi-a găsit sfârşitul la numai 37 de ani, după ce a fost înjunghiat de două persoane necunoscute, ce i-au pătruns în locuinţă.

Preot scos cu jandarmii din biserică

sursa foto: voceatransilvaniei.ro
Cinci ani de procese între cultul ortodox și cel greco-catolic pentru una din bisericile din comuna Crucișor din județul Satu Mare s-au încheiat marți, 19 mai, odată cu trecerea lăcașului de cult în proprietatea greco-catolicilor.

Vraj(b)a pădurilor

Fără îndoială, modul în care a fost preluată și folosită zestrea „aurului verde” în țara noastră este unul de poveste.

Funcționarii din Consiliul Județean Cluj iau decizii în locul președintelui

Vakar Istvan ar fi de acord cu achiziționarea terenului pentru rampa de gunoi, dar funcționarii din Consiliul Județean nu vor să semneze. Președintele Consiliului Judeţean confirmă că funcționarii refuză să semneze niște acte, sub pretextul că achiziția nu este oportună. Atitudinea lor demostrează că influența funcționarilor asupra deciziei politice este mai mare decât ar trebui să fie potrivit legii.

Workshop pentru noua generație de jurnaliști

Viitorii jurnaliști care vor activa în presă, studenții din cadrul Departamentului de Jurnalism al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, au asistat luni, 18 mai, la workshopul „Tehnici profesioniste de comunicare cu media”.
sursa foto alba24.ro

„Colecţionar” de acumulatori auto

Un tânăr în vârstă de 19 ani este bănuit de poliţişti că ar fi sustras mai mulţi acumulatori auto de pe vehiculele parcate pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Presa de casă și pedeliștii „de afaceri” se-ncuscresc fără perdea, în văzul alegătorilor - GALERIE FOTO

sursa foto Facebook Rares Bogdan
Jurnalistul-politician Rareș Bogdan l-a nășit pe fiul fostului director al Transgaz și senator PD-L de Mediaș, Florin Muntean. Socrul mare este nașul fiicei lui Vasile Blaga și prieten foarte apropiat al liderului acum-liberal. Rareş Bogdan a fost naşul de cununie al lui Florin Muntean Jr., care s-a căsătorit în weekendul care a trecut. În 2008, Florin Muntean senior a fost naşul fetei lui Vasile Blaga.