monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Victor Ponta refuză din nou să aplice legea. Un fost subprefect de Cluj îi cere în instanţă 1.195 de lei pe zi, plus alte penalităţi

sursa foto gov.ro
Fostul subprefect de Cluj, Gyorke Zoltan, a câştigat în instanţă repunerea sa în funcţie, însă Guvernul României, prin Victor Ponta, a refuzat timp de mai bine de o lună să pună în aplicare decizia Curţii de Apel Cluj şi a atacat-o cu contestaţie în anulare. Gyorke îl dă acum din nou în judecată pe Ponta, precum şi pe preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Jozsef Birtalan, pentru că au refuzat să aplice decizia instanţei şi cere amenzi drastice: 1.000 de lei plus 20% din salariul minim brut pe economie (adică 195 de lei) pentru fiecare zi de întârziere a punerii în aplicare a sentinţei, plus alte penalităţi.

Legiferează „pe muteşte“

Parlamentarii nu s-au lăsat nici săptămâna aceasta şi au pasat la Camera Deputaţilor alte două proiecte care i-ar putea viza şi pe ei.

Cât au reuşit Finanţele să strângă în primele patru luni din 2015

sursa foto libertatea.ro
Pe primele patru luni din 2015, ANAF a colectat cu 6,42 miliarde lei în plus față de aceeași perioadă din 2014. Veniturile au fost de 65.878,67 milioane ei, ceea ce reprezintă o creștere de 10,81% față de aceeași perioadă a anului trecut și o depășire cu 6,56% a programului de încasări venituri bugetare conform legilor bugetare.

Concurs de biciclete pentru copiii din Apahida

sursa foto: www.canberratimes.com.au
90 de copii de grădiniță din Apahida vor participa la un concurs inedit de biciclete prin care vor învăța ce înseamnă un stil de viață sănătos și de ce este importantă mișcarea.

Cum faci să îți șteargă statul datoriile

Cum faci să îți șteargă statul datoriile
Un proiect de lege privind anularea unor drepturi de plată a fost adoptat în ședința de Guvern de miercuri. Proiectul de act normativ va fi dezbătut, vineri, în regim de urgență în Parlament.

Mănășturenii vor aparate de fitness

Clujenii care locuiesc în cartierul Mănăștur solicită Primăriei Cluj-Napoca să amenajeze câteva aparate de fitness în parcul de joacă pentru copii de pe strada Mehedinți.

VIDEO - A fost lansat spotul oficial al TIFF 2015

Campania de imagine de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie) este semnată, pentru al doilea an, de artiștii româno-britanici Anton Groves și Damian Groves.

Ai de unde alege la Târgul de Cariere de la Cluj VIDEO

Deoarece căutarea şi aflarea unui loc de muncă nu este un proces tocmai uşor, târgurile de cariere se dovedesc a fi foarte utile în acest sens. Tinerii clujeni au avut posibilitatea să aplice pentru diverse joburi săptămana aceasta la Târgul de Cariere Global.

Expoziție cu obiecte dacice de la Sarmizegetusa Regia, la Muzeul de Istorie

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei organizează vineri, 15 mai, de la ora 13.00, vernisajul expoziţiei„ Sarmizegetusa Regia - Cromatică şi decor în antichitatea dacică”. Evenimentul are loc în cadrul cele de-a 11-a ediţii a Nopţii Europene a Muzeelor care va avea loc în acest sfârșit de săptămână.

Vestul țării, fruntaș la creșterea numărului de locuri de muncă

Numărul de locuri de muncă din județele din vestul țării a crescut cu peste 20.000, iar salariile angajaţilor au fost majorate cu 16%, potrivit unei analize realizate de o publicație financiară. Județul Cluj se află pe locul trei în topul creșterii numărului de angajați și a majorării salariale.

Iohannis: Am cerut SRI să verifice declaraţiile lui Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, joi dimineaţă, directorului SRI să verifice de ce informaţii beneficia premierul Victor Ponta despre o posibilă întâlnire a unor oameni din anturajul său cu procesatori de lemn.