monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Criza gunoaielor intră într-o fază periculoasă. Groapa de gunoi a fost închisă. Salprest şi Consiliul Judeţean, amenzi uriaşe de la Garda de Mediu

Fără preaviz, miercuri dimineață, Salprest Rampă a anunțat Garda de Mediu, Prefectura Cluj și Primăria municipiului Cluj-Napoca despre decizia de închidere a rampei de gunoi, pentru că s-au atins cotele maxime admisibile conform normelor de mediu de depozitare a deșeurilor menajere. Toți oficialii s-au grăbit să dea declarații, dar nimeni nu a amintit de amenzile de zeci de mii de lei aplicate de Garda de Mediu. Vor fi plătite din buzunarele cetățenilor, desigur!

Avertizare meteo de PLOI şi VIJELII pentru joi

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo privind fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pentru joi, 14 mai, în intervalul orar 7.00 - 23.00.

Cei doi tineri acuzaţi de jaful de la Banca Transilvania Cluj, condamnaţi la trei ani de închisoare, s-au predat la IPJ Cluj

Cei doi tineri acuzaţi de comiterea jafului de la o sucursală din Cluj a Băncii Transilvania, în februarie 2009, au fost condamnaţi, miercuri, la câte trei ani de închisoare cu executare, instanţa supremă reducând astfel pedeapsa aplicată de Curtea de Apel Cluj, de zece ani de închisoare. Cei doi s-au predat, miercuri seară, la sediul Poliţiei Judeţene Cluj, urmând să fie încarceraţi la Penitenciarul Gherla.

Euro se menține peste 4,45 lei

Aversiunea față de risc, care a produs deprecierea monedelor de la marginea zonei euro, datorită expuneri acestora la un eventual faliment al finanțelor publice grecești, și mișcările speculative din piața valutară locală, au continuat să pună presiune pe leu.

Care este preţul războiului din Ucraina

Potrivit unui raport întocmit de opozantul rus Boris Nemţov, costurile războiului din Ucraina se ridică la un miliard de euro.
Peste 220 de militari ruși au fost uciși în agresiunea asupra Ucrainei, se arată în raportul opozantului Boris Nemțov, asasinat în februarie la Moscova.

Vezi care este spot-ul oficial TIFF 2015 – VIDEO

Campania de imagine de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie) este semnată, pentru al doilea an, de artiștii româno-britanici Anton Groves și Damian Groves.

Viaţa lui Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în cosmos, expusă în fotografii

Inaugurarea expoziției de fotografie "Dumitru Prunariu - Primul român în Cosmos" a avut loc miercuri în sediul central al Universității Babeș-Bolyai . Expoziția de fotografii cuprinde diverse momente din viața cosmonautului, începînd cu primele simulări de zbor și până la cadre făcute în imponderabilitate (în cosmos) sau decorări.

Vă mai amintiţi de învățătoarea ISTERICĂ de la Liceul de muzică „Sigismund Toduță”? „Mă, tu eşti nebun la cap? Jumătate de creier ce eşti”. Directorul liceului şi-a dat demisia

Cercetarea disciplinară a învățătoarei Monica Chiorean de la Colegiul de Muzică ”Sigismund Toduță” Cluj-Napoca care a fost înregistrată în timp ce înjura copiii din clasa la care preda a ajuns la final. Învățătoarea a fost înregistrată când a făcut o criză de nervi împotriva unui elev, care a încurcat niște socoteli la ora de matematică. Timp de două minute, învățătoarea zbiară la bietul copil și îl face în fel și chip după care le spune celorlalți elevi să-i dea „trezirea” copilului.

Angajari de personal la Salina Turda

Avand în vedere apropierea sezonului estival si deschiderea Strandului Durgau aflat in administrarea societatii Turda Salina Durgau S.A., conducerea societatii face selectie de angajare pentru urmatoarele posturi sezoniere.

Csaba Gal: „Am avut ambiția să mă autodepășesc în fiecare zi și un pic de noroc”

Unul dintre cei mai valoroși rugbyști români, Csaba Gal, cu trei titluri de campion, două Cupe ale României și două prezențe la Cupa Mondială în palmares, a explicat că a dorit să revină la U Cluj din considerente familiale și din dorința de a oferi ceva înapoi clubului care l-a lansat pe scena mare a sportului cu balonul oval.
Romeo Couți, director TVR Cluj

Eurovisionul trece, minciuna rămâne

La trei luni de la scandalul legat de finala națională Eurovision, încă nu se știe cine este vinovat că Clujul a pierdut ocazia de a găzdui un eveniment cu mediatizare internaţională.

Eveniment unic în Cluj, două echipe ale aceluiași club se vor întâlni în semifinalele unei competiții naționale

La începutul acestei săptămâni a avut loc tragerea la sorți a partidele din cadrul semifinalelor Cupei României la fotbal feminin. Această tragere la sorți a dus la crearea unui eveniment unic în istoria fotbalului românesc, atât feminin cât și masculin, și anume, întâlnirea a doua echipe de la același club în faza semifinalelor Cupei României.

Parlamentul îşi apără incompatibilii

Camera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, două proiecte de modificare a legii ANI care prevăd că persoanele aflate în incompatibilitate sau în conflict de interese nu vor mai putea ocupa trei ani funcţia în care au fost găsite în incompatiblilitate sau în conflict de interese, nu orice funcţie. Ulterior, parlamentarii au încercat să „o scalde“ şi au venit cu o explicaţie penibilă pentru acest vot, dând vina pe o greşeală de procedură.

Mircea Geoană, audiat la DNA

Senatorul Mircea Geoană a venit, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat pentru a fi audiat într-un dosar. Mircea Geoană a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 13.50, fiind însoţit de avocat.

Şeful de la Drumuri şi Autostrăzi a fost şofer pentru o zi: „Mi-a fost ruşine că sunt directorul acestei companii, în această ţară”

Din scaunul de şofer, directorul general CNADNR, Narcis Neaga, a recunoscut că i-a fost ruşine că este şeful companiei de Drumuri şi Autostrăzi atunci când a mers cu maşina pe un drum naţional intrat în reabilitare anul trecut. Este vorba de drumul naţional 76, declarat anul trecut „drum decedat” de mai bine de 100 de oameni care au participat la un miting de protest faţă de starea deplorabilă a şoselei care le străbate satul. Gropile şi faptul că doar 0,7% din lucrare a fost realizată l-au făcut pe şeful CNADNR să ia decizia de a rezilia contractul.

Voluntari străini au curățat un parc din Cluj-Napoca

O echipă de voluntari a curățat Parcul „Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca
O echipă formată din voluntari din șase țări europene, voluntari din cadrul unei firme clujene și voluntari locali au curățat Parcul „Aurel Vlaicu” din Cluj-Napoca. Acțiunea de ecologizare “Green & Clean” a avut loc în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului organizate de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Lobby-ul transparent, o procedură netransparentă în România

Prelegerea „Lobby și Politici Publice Europene” la FSPAC
Studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (UBB Cluj) au putut afla ce este și cui folosește activitatea de lobby de la un expert în domeniu. Prelegerea „Lobby și Politici Publice Europene” a fost susținută de expertul Camelia Nistor, expert în Public Affairs la Bruxelles.

Preotul Constantin Necula, atac dur la aleşii ţării: „Eu aş desfiinţa Guvernul! Ăsta e holocaust împotriva românilor”

Preotul Constantin Necula, consilierul Mitropolitului Ardealului, Laurenţiu Streza, a criticat în cadrul unei conferinţe faptul că autorităţile române nu fac nimic pentru a salva Institutul Cantacuzino. „Eu aş desfiinţa Guvernul. Serios, ăsta e un atac la siguranţa naţională. Să desfiinţezi Institutul Cantacuzino ca să aduci pe piaţă vaccinuri expirate asta nu înseamnă să-ţi supui poporul la un holocaust?”, a spus preotul Necula.

Ce evenimente vor avea loc la Zilele Clujului 2015

Zilele Clul-Napoca. Foto: Arhivă
Cea de-a V-a ediţie a “Zilelor Clujului” va avea loc în perioada 22-26 mai 2015, iar această ediţie va fi parte integrată a programului Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015. Clujenii se vor putea bucura de concerte și teatru în aer liber dar și de manifestări artistice.