monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Prototip Studio sau cum au reuşit doi tineri să creeze ochelari de soare din lemn sau un scaun pentru două persoane

Prototip Studio este un proiect format din doi tineri creativi Ioana Ciurea și Bogdan Goția care creează lucruri cu siguranță neașteptate: căști din lemn, creionul de lemn după ureche, ochelari de soare din lemn, “share a chair”( un scaun rabatabil pentru două persoane). Cei doi și-au prezentat proiectul la Cinema Arta, în cadrul Zilelor Arhitecturii.

Cum au fost aruncate la gunoi mii de containere pentru deșeuri!

Consiliul Județean și-a dat, din nou, dovada incompetenței: a achiziționat mii de eurocontainere pentru colectarea selectivă a gunoaielor, deși Centrul de Deșeuri este blocat. Pe când va fi funcțional, containerele vor fi numai bune de aruncat la gunoi!

Lucrările la un sector din Autostrada Transilvania, realizat deja pe jumătate de Bechtel, vor fi reluate. CNADNR a semnat contractul pentru Suplacu de Barcău - Borş

Contractul de circa 157 de milioane de euro pentru finalizarea tronsonului de autostrada de 60 de km dintre Borş şi Suplacu de Barcău a fost semnat luni la Oradea cu grupul de firme Isolux Corsan – Corsan Corvian din Spania, la peste nouă luni de când ofertele la licitaţie au fost deschise de catre Compania de Autostrăzi.

Marile magazine, suspecte de blat. Cum fac să câștige din tăierea TVA?

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat luni, la Cluj-Napoca, că există unele bănuieli cu privire la înţelegerile între producători şi lanţurile de magazin în ceea ce priveşte aplicarea corectă a reducerii de TVA la 9% la produsele alimentare.

Filme românești în premieră mondială la TIFF 2015

Comedii, drame, thrillere, filme de epocă și, pentru prima dată în istoria TIFF, un horror found footage 100% independent: 31 de producții, unele aduse în premieră mondială la Cluj, vor fi proiectate în secțiunea Zilele Filmului Românesc, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie).

Se întâmplă la Cluj. Un imobil construit de stat, pe cale să fie retrocedat?

De mai bine de un deceniu, zeci de familii îşi dispută în instanţă dreptul de proprietate asupra unor apartamente din centrul municipiului Cluj-Napoca. Interesele asupra acestui imobil sunt enorme întrucât clădirea se află în centrul oraşului, valoarea pe piaţa imobiliară fiind de câteva milioane de euro, iar actualii proprietari, foştii chiriaşi, sunt persoane în etate, majoritatea pensionari cu venituri modeste, şi cu teama în suflet pentru ziua de mâine.

Vox pop: Ce credeţi despre legea impozitării bacșișului? VIDEO

În data de 8 mai, în Parlamentul României a fost adoptată legea impozitării bacșișului, care a stârnit multe controverse în rândul românilor. Din cauza acestei nemulțumiri exprimată la nivel național, am vrut să aflăm care este și părerea clujenilor referitor la acest aspect, în mod deosebit a persoanelor direct afectate precum: ospătari, bucătari și chelneri.

Facultatea din România care a lansat specializarea de „funcţionar european"

Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca va oferi, în anul universitar 2015/2016, o nouă specializare - ”Leadership în sectorul public” - în limba engleză, prin care studenţi români şi străini sunt pregătiţi să devină funcţionari europeni în instituţii ale Uniunii Europene.

Scandal în noul PNL: Fostul PDL-ist Ioan Oltean, bănuit de liberali că i-a înregistrat în secret pe Alina Gorghiu şi Teodor Atanasiu și a dat presei informațiile compromițătoare

Lupta pentru supremaţie dintre vechii democrat- liberali și liberali a ajuns şi în presă. Stenogramele din ședința PNL Bistrița, în care Atanasiu anunță că Predoiu nu va deveni premier, aruncă în aer partidul. Potrivit unor surse politice contactate de EVZ, Ioan Oltean s-ar fi lăudat că are înregistrări cu Atanasiu.

8.000 de locuri la buget pentru studenții UBB Cluj

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2015-2016, un număr de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.655 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

Un bărbat a murit înecat într-o fântână

Un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din Gherla, a decedat duminică, 10 mai, după ce a căzut într-o fântână. Bărbatul muncea pe lângă casa părintească, iar într-o clipă de neatenţie s-a dezechilibrat şi a căzut în apa rece a fântânii.