monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Se trag sfori și ghionturi pentru șefia județului

Se trag sfori și ghionturi pentru șefia județului
După sentința de vineri a Curții de Apel Cluj, Guvernul ar putea să anunţe organizarea alegerilor la Consiliului Județean. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar declanșa alegerile parţiale? Cine ar candida și cu ce șanse?

Cu oile în cartierul rezidenţial al Clujului

O turmă de oi a fost fotografiată în cartierul clujean Bună Ziua. Imaginile au fost postate pe pagina de facebook a primarului Emil Boc de un cetăţean care spune că a făcut pozele marţi, 7 aprilie, în jurul orei 15:30.

Halep: „Anul acesta nu-mi permite programul”

Simona Halep răspunde acuzațiilor aduse de Ilie Năstase și spune că la fiecare meci la care participă ea reprezintă România, deci nu ar trebui să i se reproșeze dacă nu participă la întâlnirea de Fed Cup.

Reclame da, vizibilitate ba – partea II

Pe strada Dorobanţilor din cartierul Mărăşti este amplasat lângă trecerea de pietoni un panou publicitar. Clujenii reclamă faptul că vizibilitatea şoferilor este redusă şi îi cer primarului Emil Boc să elimine panoul.

Banca Transilvania a finalizat achiziţionarea Volksbank

Banca Trasilvania a semnat, marți, documentele de perfectare a tranzacției pentru achiziționarea directă și indirectă 100% din acțiunile Volksbank România SA, potrivit unui raport transmis Bursei.

Dolarul a sărit cu peste patru bani

Aprecierea monedei americane faţă de cea europeană, a produs o creştere a cursului acesteia de la 4,0244 la 4,0690 lei, într-o şedinţă în care cotaţiile au fluctuat între 4,004 şi 4,075 lei.

Cum vor circula trenurile în perioada sărbătorilor de Paşte

Zece trenuri vor circula suplimentar în perioada sărbătorilor de Paşte, pe rute spre Iaşi, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca şi Craiova, iar alte trenuri vor fi anulate, în perioada 11-13 aprilie, pe trasee unde traficul de călători este redus.

12 nume noi confirmate la Untold Festival

12 nume noi confirmate la Untold Festival
Untold Festival are loc la Cluj-Napoca în perioada 30 iulie – 2 august în cadrul proiectului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015.

Studenţii intră în grevă japoneză: „Solicităm de urgență modificarea Legii Educației”

Peste 150 de lideri ai studenților din România au analizat în cadrul Adunării Generale a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) de la Cluj, modul în care universitățile s-au ocupat să le fie respectate drepturile studenților garantate de lege. Studenţii de la UBB au decis să intre miercuri, 8 aprilie, în grevă japoneză.

Lăzăroiu trage concluziile după „cea mai gravă afirmaţie“ a lui Băsescu

Sebastian Lăzăroiu, fostul consilier al lui Traian Băsescu, face a analiză scurtă a afirmaţiilor fostului preşedinte, de luni seara. Fostul preşedinte a declarat că problemele din justiţie sunt din cauză că mulţi procurori "au trecut" judecători şi inculpaţii apar tot în faţa procurorilor "deşi au robă de judecători" şi că există ofiţeri acoperiţi printre magistraţi care, astfel, sunt şantajabili.

Cât costă carnea de miel în pieţele din Cluj

Un kilogram de carne de miel costă, în pieţe, între 20 şi 28 de lei, în timp ce în unele supermarketuri ajunge chiar şi la 37 de lei, preţurile fiind similare celor de anul trecut. Mielul viu, cumpărat direct de la crescători, se vinde cu preţuri cuprinse între 9 şi 15 lei kilogramul.

Sunt de ani buni în Consiliul Local, dar nu îi recunoaşte nimeni. NECUNOSCUŢII care vă reprezintă

Dacă îi vezi lângă un stâlp, mai degrabă saluţi stâlpul: cu un an înaintea alegerilor locale, Monitorul de Cluj vă arată cât sunt de vizibili sau mai bine zis de invizibili politicienii, în ochii cetăţenilor. Majoritatea consilierilor locali clujeni ar putea candida pentru un nou mandat la alegerile de la anul, însă cei mai mulţi dintre ei sunt necunoscuţi în ochii clujenilor. După Ionică Pop, decanul de vârstă din Consiliul Local şi cel mai vechi în CL, urmează, în seria pe care o realizează Monitorul, în ordine alfabetică, Claudia Anastase (PSD).

Asasinii de la Charlie Hebdo, legături primejdioase cu Transilvania

Asasinii de la Charile Hebdo ar fi avut legături directe cu România. Şase dintre cei şapte străini expulzați din ţara noastră din cauza legăturilor cu grupări teroriste, despre care SRI a vorbit la sfârşitul săptămânii trecute, sunt cetăteni francezi.

Ideea de Iohannis. La Cluj

S-a întâmplat ceea ce se putea anticipa: după 100 de zile, Klaus Iohannis, cel „super ales”, provoacă mai degrabă nemulțumiri și rezerve decât satisfacții.