monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Bărbat din Dej, omorât în bătaie de un agent BGS în gara din Bistriţa

Poliţiştii din Bistriţa anchetează moartea suspectă a unui bărbat de 51 de ani din Dej, găsit decedat în baia apartamentului din Bistriţa unde locuia în chirie. Se pare că bărbatul, fost karatist de performanţă, ar fi fost implicat joi seara într-un conflict în timp ce consuma alcool într-un bar din gara din Bistriţa.

Fostul subprefect al Clujului rămâne în arest preventiv

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoraş, rămâne în arest preventiv, a decis miercuri Înalta Curte, care a admis în schimb contestaţia formulată de Neculai Nistor în acelaşi dosar şi i-a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

Paradisul lalelelor din Grădina Botanică - FOTO

Paradisul lalelelor din Grădina Botanică
În Grădina Botanică Alexandru Borza din Cluj-Napoca au înflorit lalelele. Toate aleile au prins culoare odată cu trezirea la viaţă a sutelor de soiuri de lalele.

Taximetriştii vor elibera un bon fiscal şi pentru bacşişul primit de la client

Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel încât acesta să emită, în afara bonului fiscal emis conform distanţei parcurse şi tarifului perceput pe kilometru, şi un bon fiscal pentru bacşişul dat de client taximetristului, a afirmat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Leul recuperează o parte din pierderi

Reducerea ușoară a incertitudinilor legate de menținerea Greciei în zona euro și revenirea zvonurilor privind întârzierea spre iarnă a momentului în care Rezerva Federală americană va majora dobânzile din SUA, au creat cadrul pentru o ședință mai calmă pentru leu, care s-a depreciat consistent acum două zile față de principalele valute.

DNA cere pedeapsă cu executare pentru Liviu Dragnea

Procurorii anticorupţie au cerut miercuri, 22 aprilie, la ÎCCJ condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului la o pedeapsă cu executare, susţinând că martorii propuşi de apărarea lui Dragnea au vorbit înainte de audieri cu acesta pentru a-şi pune în acord declaraţiile.

Aproape 90 de expozanţi, la Târgul de Carte „Gaudeamus”

Aproape 90 de expozanţi participă, începând de miercuri, 22 aprilie, la cea de-a XVI-a ediţie a Târgului de Carte „Gaudeamus”, care are loc în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, preţurile volumelor care se vând cu reducere începând de la 5 lei.

A doua cârtiţă de la CJ Cluj face victime: Sanda Oltean, trimisă în judecată. Claudiu Salanţă a denunţat-o după ce “a găsit” în sertar o foaie care o incrimina

Sanda Oltean, fosta arhitectă șefă a județului Cluj, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. În dosar apare chiar și exercitarea unei influențe asupra fostului președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, dar și a unuia dintre vicepreședinți.

VIDEO Studenții fruntași în lupta împotriva cutremurului, premiați de UTCN

Tinerii clujeni au fost mai buni decât studenţii de la Universitatea Stanford, British Columbia sau California State University.
Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Aurel Vlaicu, i-a premiat miercuri, 22 aprilie, pe cei 9 studenți care au reușit să câștige locul I la Seismic Design Competition. Macheta studenților români, denumită Beacon Tower, reprezintă o structură de 29 de etaje, realizată integral din lemn de balsa, și chiar dacă a avut o greutate de doar 748 de grame, a rezistat cu brio celor trei cutremure ale concursului.