monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Caracatiţa corupţiei din sistemul de învăţământ românesc

Dosarul penal în care fostul inspector adjunct de la ISJ Cluj, Peter Tunde, a fost trimisă în judecată pentru fraudarea examenului de bacalaureat arată cât de putred este învățământul românesc și cât de întinsă este caracatița corupției.

Când nu totul are o rezolvare. Ce i-a făcut pe olimpicii de aur ai Clujului să afirme că românii nu-i pot ajunge pe chinezi, ruşi şi americani: „N-ai ce să le faci. Oricât ne-am chinui, nu putem să-i ajungem”

Au crescut cu matematica şi informatica în sânge, au reuşit să cucerească medalii după medalii atât în ţară, cât şi în străinătate, să concureze cot la cot cu cele mai iscusite minţi din lume şi să nu se descurajeze când alţii au fost mai buni decât ei. Doi elevi din Cluj-Napoca, olimpici la informatică, povestesc despre provocările şi lipsurile din sistemul românesc de învăţământ şi ce i-a determinat să rămână să facă performanţă la ei în ţară.

La mulţi ani, Adrian Gurzău, cel mai leneș deputat clujean!

Deputatul Adrian Gurzău, alături de Elena Udrea în Parlamentul României, la votul privind arestarea acesteia
A împlinit 38 de ani, iar CV-ul lui - cel cunoscut publicului larg - arată că a fost director la o regie (bănoasă) a statului RAAPPS, consilier local și parlamentar. Nu are nimic în declarația de avere, dar conduce un bolid de lux, are 95% dintr-o firmă botezată sugestiv „Taina”, dar încasează venituri doar din indemnizația de deputat și e președintele Fundației „România te iubește”.

Kelemen Hunor, „taxat“ de CSM pentru declaraţiile făcute la Cluj

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară cu privire la afirmaţiile făcute de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. Acesta a spus că „persoanele care au aplicat cu bună credinţă legea sunt pedepsite“ şi că „Nagy Zsolt este nevinovat şi a fost totuşi încarcerat“.

Floreştiul intră în era monitorizării video: 137 camere vor supraveghea comuna

sursa foto afaceriardelene.ro
Primăria comunei Florești a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice organizarea unei noi licitații, investiție realizată în întregime din fonduri proprii ale administrației floreștene. Este vorba despre lucrări de execuție la un sistem de supraveghere video pentru prevenirea criminalității.

Weekend plin de accidente pe drumurile din Cluj

foto arhiva
În acest sfârşit de săptămână, viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum, alcoolul şi indisciplina pietonilor au făcut noi victime pe raza judeţului Cluj.
„Visul” (El sueno) de Aura Olahut

O clujeancă expune în Spania - FOTO

Clujeanca Aura Olahut, absolventă a unui liceu de design şi arte plastice în Cluj-Napoca, plecată de 5 ani din țară, va susține primul ei vernisaj de pictură în Spania. Timp de o lună, din 20 aprilie până pe 20 mai, publicul va putea admira picturile clujencei, care vor fi expuse la Casa de Cultură din Andorra, Teruel.
sursa foto stareapresei.ro

Măsura micimii politice și a ticăloșeniei omenești

Domnule Șeful Senatului României, prin remarca potrivit căreia românii din diaspora sunt “capabili să își vândă votul pentru un mic și o bere” vă constituiți într-o rușine națională absolută, mai ales rostită din gura unuia care prin forța împrejurărilor și a compromisului perpetuu a ajuns în poziția de “al doilea om în stat”!
Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov

Fostul ministru Darius Vâlcov rămâne în arest

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv, după ce instanţa supremă i-a respins cererea de înlocuire a măsurii cu arestul la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie.

România a învins Canada în barajul pentru Grupa Mondială Fed Cup, scor 3-2

Cuplul Gabriela Dabrowski /Sharon Fichman a învins, cu scorul de 6-1, 4-6, 10-5, perechea Andreea Mitu/Raluca Olaru, stabilind scorul final al întâlnirii Canada - România - 2-3, rezultat care readuce formaţia tricoloră în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei pentru prima dată din 1992.