monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Rus “şterge pe jos” cu Consiliul Judeţean Cluj: „Au dat-o-n gard cu intermodalul“

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj nu a depus la termen cererea de finanţare pentru atragerea de fonduri europene în vederea implementării terminalului intermodal la Aeroportul Internaţional Cluj. Vicepreşedintele CJ Cluj Ioan Oleleu (PSD) a refuzat să semneze cererea de finanţare din cauză că nu s-au obţinut toate avizele necesare. Depunerea cererii de finanţare se putea face până la data de 3 martie 2015.

Bucureștiul - cel mai corupt, Sălaj - cele mai puține condamnări pentru corupție

Bucureștiul, urmat de județele Maramureș, Bacău și Caraș-Severin se află în topul național al corupției, Capitala având 4,71 condamnări la 10.000 de locuitori, iar la polul opus se află județele Sălaj și Mehedinți, relevă "Harta corupției locale" - o analiză lansată miercuri de România Curată și Societatea Academică din România.

Câte milioane de euro a accesat Primăria Cluj-Napoca din fonduri europene?

Primăria Cluj-Napoca a accesat în cadrul programelor europene de finanţare nerambursabilă din 2007-2013, pentru care municipiul era eligibil, respectiv Programul Operaţional Regional – POR, atât pe axa 1.1 destinată polilor de creştere, cât şi pe alte axe din cadrul acestui program.

Nouă creştere pentru francul elveţian

Cursul monedei elveţiene, care se tranzacţiona ieri pe pieţele internaţionale între 1,031 şi 1,037 franci/euro, a crescut ieri de la 4,2712 la 4,2773 lei, un nou maxim al ultimelor două luni şi jumătate.

Tinerii fotbaliști de la națională vor să sperie Ungaria

Antrenorul reprezentativei Under 16 a României, Adrian Boingiu, spune că meciul cu Ungaria de la Turneul UEFA de Dezvoltare îi poate speria pe adversari înaintea duelului cu ei din calificările UEFA Under 17 Euro 2016, programat în toamnă

Nokia a cumparat Alcatel

Sediul Alcatel-Lucent. Sursă foto: www.finance.yahoo.com
Nokia a cumpărat Alcatel pentru aproape 16 miliarde de euro. Aceasta este cea mai mare tranzacţie din industria echipamentelor de telecomunicaţii din 1999 până în prezent.
Dirijorul britanic  Stephen Threlfall. Sursă foto: www.pbase.com

Concert vocal-simfonic sub bagheta maestrului Stephen Threlfall la Filarmonica din Cluj

Filarmonica de Stat „Transilvania” invită iubitorii de muzică clasică vineri, 17 aprilie 2015, începând cu ora 19:00, la Colegiul Academic, pentru a audia concertul vocal-simfonic susţinut de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta maestrului Stephen Threlfall directorul celei mai importante şcoli de muzică din Marea Britanie – Chetham’s School of Music.

Medicamente cunoscute, interzise în alte țări, pot fi cumpărate în România

Mai multe tipuri de medicamente interzise în alte ţări din cauza unor compuşi chimici pe care le conţin sunt vândute la liber în farmaciile din România. Unele dintre aceste medicamente sunt chiar decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în proporţie de 50 până la 100%.

Peste 2.000 de militari români, americani şi britanici participă la un exerciţiu militar în România

Aproximativ 1.500 de militari români, 400 de militari americani, 170 de militari din Marea Britanie şi un pluton de militari din Republica Moldova vor participa la exerciţiul multinaţional "Wind Spring 15", care se va desfăşura între 16 şi 30 aprilie în poligonul Smârdan (Galaţi) şi la Centrul ”Mihail Kogălniceanu” (Constanţa), pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor NATO.