monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Adrian Papahagi: „Celor de la putere le este teamă de tineri şi de diaspora“

Pentru ca alegerile să se desfăşoare corect într-o ţară democratică fiecare vot trebuie să fie numărat. Pentru ca acest lucru să funcţioneze, sistemul electoral trebuie să fie unul performant şi mai ales transparent. În acest sens, reprezentanţii M10 propun votul electronic, proiect care a ajuns la Comisia de Cod Electoral.

Dolarul testează un curs de 4,10 lei

Cursul monedei americane se apropie rapid de pragul de 4,10 lei, el urcând ieri de la 4,0491 la 4,0799 lei, medie care este mai ridicată cu 10,6% faţă de sfârşitul anului trecut.
Trupa Vunk va susţine concertul acustic  la Cluj-Napoca

Trupa Vunk va susţine concertul acustic “Înconjurul lumii” la Cluj-Napoca

Trupa Vunk va face “Înconjurul lumii” în 23 de zile cu un turneu acustic în care va cânta cele mai iubite, fredonate şi cunoscute piese ale sale într-o reinterpretare unică. Turneul porneşte de la ideea că România nu este o ţară, ci o lume, iar din 13 martie până în 4 aprilie, trupa Vunk va ajunge în 18 oraşe pentru a-şi întâlni fanii şi a regăsi frumuseţea lumii româneşti în toate colţurile ei.

CS Mănăștur a început meciurile internaționale

Gruparea româno-franceză, pregătită de antrenorii Mircea Nistor și Iulian Rusu s-au impus cu scorul de 38-0 în fața formației Budapest Exiles, o fostă campioană a Ungariei.

Innovation Labs Cluj și-a ales finaliștii: află cine sunt tinerii care pot transforma Clujul în capitala revoluției IT din România

Pe 7 și 8 martie, la Cluj, a avut loc a treia ediție a hackathon-ului Innovation Labs. Aceasta este prima etapă din cel mai mare program de pre-accelerare din România, ce vrea să aducă produsele rezultate din idei cu potențial mai aproape de investitori. În urma hackathon-ului din Cluj, cele mai bune 7 echipe din cele 14 înscrise în total au fost selectate pentru a intra în programul de pre-accelerare organizat de TechLounge.

Motocicletă furată din Germania, găsită la un clujean

O motocicletă furată din Germania a fost depistată în trafic, fiind transportată cu o autoutilitară. Motocicleta a fost indisponibilizată, până la clarificarea împrejurărilor în care a fost introdusă pe teritoriul ţării.
Preşedintele rus Vladimir Putin

Vladimir Putin a dezvăluit planul secret de anexare a Crimeei

La un an de la anexarea Crimeea, preşedintele rus Vladimir Putin dezvăluie, într-un documentar ce va fi difuzat în curând de televiziunea rusă, ce s-a întâmplat la Kremlin, în spatele uşilor închise, în zilele de dinaintea alipirii la Rusia a peninsulei ucrainene, în martie 2014.

Un avion a pornit în primul tur al lumii fără carburant

Sursă foto: www.luggageonline.com
Avionul Solar Impulse 2, propulsat cu energie solară, a decolat luni din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, pentru primul tur al lumii fără nicio picătură de carburant, în scopul de a promova sursele de energie nepoluante.