monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Judecătorii clujeni (nu) se grăbesc cu finalizarea dosarelor. La Curtea de Apel Cluj sunt aproape 7000 de dosare nesoluţionate

sursa foto libertatea.ro
Conducerea Curţii de Apel Cluj a prezentat joi bilanţul instituţiei pe anul 2014. Cu aproape 7000 de dosare care aşteaptă să fie finalizate, judecătorii clujeni se laudă că timpul mediu pentru finalizarea unei cauze în fond şi în apel a scăzut. Potrivit bilanţului, instanţele de pe raza Curţii de Apel Cluj au încheiat anul 2013 cu un stoc de 58.860 dosare nesoluţionate.

Gara Mică din Cluj s-ar putea transforma într-un centru de artă contemporană

Autorităţile locale au anunţat joi că au început demersurile pentru a prelua în administrare de la CFR Gara Mică pentru transformarea ei într-un centru de artă contemporană. Directorul Asociaţiei Cluj-Napoca 2021, cea care se ocupă de candidatura oraşului la titlul de Capitală Culturală Europeană, Florin Moroşanu, spune că ţine foarte mult la transformarea gării mici în centru de artă contemporană pentru că “face parte din linia de regenerare urbană din programul Asociaţiei”.

Şefii de Consilii Judeţene vor fi aleşi indirect

Comisia parlamentară de elaborare a Codului electoral a finalizat, joi, proiectul de lege privind alegerile locale, stabilind, între altele, că preşedinţii consiilor judeţene vor fi aleşi indirect prin vot secret al consilierilor judeţeni, cu majoritate simplă.

Euro scade cu ban, dolarul sare la 4,04 lei

Dolarul american a devenit cea mai bună investiție, randamentul pe care îl oferă fiind mai profitabil decât dobânzile oferite de bănci la depozite.

Cum se vor desfăşura campaniile electorale

Campaniile electorale s-ar putea desfăşura altfel decât până acum- adică s-ar putea să nu mai vedem feţele candidaţilor pe stâlpi, găleţi, pixuri şi pungi- dacă o propunere a PNL din cadrul Comisiei de Cod Electoral a Parlamentului va primi undă verde.

Razie a poliţiştilor în Câmpia Turzii

Poliţiştii din Câmpia Turzii au efectuat miercuri, 04 martie 2015, un control pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a comerţului ilicit, precum şi a abaterilor rutiere.

Conductori de tren, cercetaţi după ce au falsificat bilete de călătorie

Foto arhiva. Poza ilustrativa
Doi conductori de tren sunt cercetaţi de poliţişti pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi falsificat bilete de călătorie, însuşindu-şi circa 7.000 lei, în dauna societăţii angajatoare.

„Prima Casă 2015”, mai mare, mai scumpă

Proprietarii de locuinţe achiziţionate sau construite prin programul „Prima Casă” vor putea cumpăra o nouă locuinţă mai mare şi mai scumpă prin program, dacă vor îndeplini cumulativ patru condiţii, printre care vânzarea proprietăţii deţinute sau lichidarea creditului garantat de stat.
Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta. Foto: Captură video

Mama premierului Ponta, audiată la DNA Ploieşti

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a venit, joi dimineaţă, la DNA Ploieşti, surse judiciare afirmând că ea a fost citată ca martor în dosarul privind fraudarea de fonduri europene, în care este arestat cumnatul premierului, Iulian Herţanu.

CFR Cluj, egal în Gruia cu "U" Cluj, scor 0-0

Formaţia CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, miercuri, pe teren propriu, în compania Universităţii Cluj, în prima manşă a semifinalelor Cupei României-Timişoreana, în care echipa lui Eugen Trică a evoluat cu un jucător mai puţin din minutul 8.