monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Jobbik revine în România, după o interdicţie de un an

La un an de la impunerea interdicţiei de a intra în România, vicepreşedintele Jobbik, deputatul maghiar Istvan Szavay revine într-un turneu în Transilvania şi precizează că vrea să reia legătura cu organizaţiile din ţară.

Klaus Iohannis sesizează Curtea Constituțională în cazul Șova

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în cazul senatorului Dan Șova, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Judecătorii vor stabili vineri când se va soluționa cererea șefului statului.

Cubaneza care a venit la Cluj să studieze chimia: a lăsat facultăţi din Spania sau Mexic pentru a descoperi sarmalele şi ninsoarea

Linette (foto dreapta) în Piaţa Unirii alături de o prietenă
A călătorit 10.000 de kilometri pentru a studia într-o ţară despre care nu ştia nimic. A ajuns la Cluj unde a descoperit oameni amabili şi un oraş care are mereu „porţile deschise” pentru străini. În Cluj a văzut pentru prima dată o ninsoare şi s-a îndrăgostit de mâncarea românească. Acum, oraşul de pe Someş i-a devenit a doua casă.

UBB Cluj reacţionează la încercarea senatorilor de a desfiinţa UEFISCDI: Va destabiliza cercetarea românească

UBB Cluj reacţionează la încercarea senatorilor de a desfiinţa instituţia care din 2010 distribuie banii alocaţi de guvern cercetării. Universitatea anunţă că "susţine poziţia celor două universităţi partenere, Universitatea Bucureşti şi Universitatea de Vest din Timişoara, de a păstra actuala formă de organizare a Unităţii Executive pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI)”.

Accidentul aviatic din Franţa a fost produs intenţionat de copilot

Copilotul avionului Germanwings prăbuşit marţi în sudul Franţei a refuzat să dechidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion, a declarat joi procurorul din Marsilia, citat de La Depeche în ediţia online.

DNA cere CSM să sesizeze Curtea Constituţională în cazul Şova

DNA a trimis, joi, o scrisoare preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii în care arată că se impune sesizarea Curţii Constituţionale, pentru soluţionarea conflictului de natură constituţională creat între puterile statului, după ce Senatul nu a avizat arestarea lui Dan Şova.

Deputatul Theodor Nicolescu, reţinut de DNA

Deputatul PNL Theodor Nicolescu a fost reţinut de procurorii anticorupţie, joi, în dosarul privind acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro, judecătorii de la ICCJ urmând să decidă dacă vor dispune arestarea lui.

Un hotel din Cluj, pe lista celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare din România

sursa foto info-hoteluri.ro
Un complex hotelier din Neptun-Olimp, un hotel din Arad şi unul din Bucureşti sunt, în această ordine, cele mai scumpe unităţi turistice scoase la vânzare în România, potrivit imobliare.ro, care arată totodată că preţul cerut de proprietarii primelor zece unităţi se apropie de 120 milioane euro. În acest top apare şi un hotel din Cluj-Napoca.

2 mil. de euro de la Ministerul Sănătăţii pentru Spitalul Clinic de Urgenţă. Instituţia cere bani şi de la Consiliul Local şi Judeţean

sursa foto cotidianul.ro
Cu toate că Ministerul Sănătăţii a alocat Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj suma de 8.215.000 lei (aproximativ 2 milioane de euro) pentru achiziţia de echipamente medicale constând într-un RMN şi un computer tomograf, conducerea instituţiei cere ajutor şi de la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean pentru achiziţionarea unui angiograf nou.

Ce spune preşedintele CCR despre cazul Şova

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat joi că sunt mai multe variante prin care cazul Dan Şova poate ajunge pe masa CCR, fără a preciza însă care sunt acelea.

UDMR îi consideră neinformaţi pe cei din Ministerul Afacerilor Interne

sursa foto: qmagazine.ro Foto arhiva
UDMR consideră că strategia MAI „este ofensatoare şi stigmatizantă la adresa comunităţii maghiare”, în condiţiile în care manifestările sale publice pentru autonomie, paşnice şi democratice, sunt considerate periculoase, de aceeaşi factură cu cele rasiste, xenofobe, extremiste şi intolerante.

11 clujeni au rămas fără permise de conducere

Poliţiştii clujeni au efectuat miercuri, 25 martie 2015, mai multe controale pe linia prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați, cu precădere, şoferii şi pietonii.
Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan

Seplecan cere ajutorul Prefecturii în cazul datoriilor Clujana SA

Datoriile Clujana SA sunt din nou subiect de discuţie în Consiliul Judeţean Cluj. Consilierul judeţean PNL Mihai Seplecan consideră că prostul management al societăţii a transformat-o într-o instituţie care, în loc să scoată profit în interesul clujenilor, funcţionează de ani de zile pe pierdere.
Fostul preşedinte al României Traian Băsescu. Foto: captură video

Băsescu: Tăriceanu a făcut un grav abuz în cazul Şova

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, consideră că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut un grav abuz în serviciu în cazul Şova, încălcând şi decizii anterioare ale Curţii Constituţionale.