monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Românii finaliști la Cupa Mondială de gimanstică de la Doha

Românii Laura Jurcă, Diana Bulimar, ambele la paralele, și Andrei Muntean, la inele, au obținut, miercuri, biletele pentru finale, după prima zi a calificărilor din cadrul concursului de Cupă Mondială la gimnastică artistică de la Doha (Qatar).

Darius Vâlcov a fost reținut pentru 24 de ore de DNA

Darius Vâlcov a ieșit din sediul DNA în jurul orei 18.30, fiind dus în Arestul Poliției Capitalei. La ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție, fostul ministru a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, afirmând doar că ”mergem înainte”.

Meciurile din Liga 1 vor începe cu 10 minute întârziere

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori intenţionează să continue seria protestelor faţă de rezilierea unilaterală a contractelor unor fotbalişti, prin întârzierea începerii partidelor din cadrul Ligii I cu 10 minute.

(P) „Iona” de Marin Sorescu, din nou la Salina Turda

Producţia Teatrului Sala Mică - Cluj-Napoca, în parteneriat cu Salina Turda, au anunţat că spectacolul „Iona” de Marin Sorescu, cu Florin Vidamski, în regia lui Mihaela Panainte, va avea loc în 28 şi 29 martie, de la ora 18:00, la Salina Turda.

De ce este Facebook „o fabrică de narcisism“?

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi şi-a lansat miercuri, la Cluj, cartea intitulată „Facebook. Fabrica de narcisism“. În eseurile sale, Baconschi compară platforma care adună miliarde de utilizatori cu o prispă unde pe vremuri ţăranii stăteau şi urmăreau tot ce se întâmpla pe uliţa lor.

Bicicliștii turdeni vor marca Ora Pământului 2015

Sâmbătă 28 martie, Primăria Municipiului Turda, în parteneriat cu Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa”, Asociaţia Slow Food Turda şi Fundaţia Doriana, onorează iniţiativa organizaţiei World Wide Fund for Nature pentru a marca evenimentul numit Ora Pământului.

Depreciere în linie a leului

Leul s-a depreciat în faţa principalelor valute, evoluţie care nu a urmat direcţia luată de celelalte monede din regiune, care au beneficiat de creşterea plasamentelor în active considerate drept riscante.

Expoziţie în memoria poetulului Octavian Goga

În perioada 1 aprilie - 18 mai 2015, la Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea va avea loc expoziția aniversară „134 de ani de la nașterea poetului Octavian Goga”.

Meci caritabil pentru adăpostul unor copii din Cluj

Organizația Student Sport Cluj a organizat un meci caritabil în compania echipei de handbal „U” Alexandrion, cu scopul este de a strânge fonduri pentru cei 20 de copii din cadrul adăpostului de zi și de noapte pentru copiii străzii „Arlechino”.

Artistul care înlocuieşte trupa Morcheeba la Electric City

Organizatorii Electric City confirmă oficial, astăzi, prezența la Cluj, în 28 martie, a artistului austriac Waldeck. Waldeck, împreună cu trupa sa, va cânta pe scena principală a evenimentului. Alte nume confirmate la Electric City sunt Chase and Status, David August, Kollectiv Turmstrasse, Akua Naru, Grimus și mulți alți invitați.

Consilierii de probaţiune, mesaj de la Cluj către ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc: Avem nevoie de bani şi de oameni

Consilierii de probaţiune susţin că în acest an au nevoie de mai mulţi angajaţi şi mai mulţi bani în contextul în care activitatea de supraveghere a persoanelor condamnate a crescut în 2014 cu 108%. Ei s-au întâlnit la Cluj-Napoca la o dezbatere privind un proiect derulat cu fonduri norvegiene despre consolidarea sistemului românesc de probaţiune.

Darius Vâlcov poate fi arestat

Cererea de arestare a lui Darius Vâlcov a fost avizată favorabil cu 97 de voturi „pentru”.

Şova vrea o bunăvestire: „Am început ziua la grupul de rugăciune”

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, miercuri, în plenul Senatului, unde se dezbate cererea de încuviinţare a arestării sale preventive, că şi-a început ziua într-un mod foarte plăcut, la grupul de rugăciune şi le-a transmis colegilor ca „Dumnezeu să fie cu fiecare, şi să se facă cum vrea EL”.

(P) Concurs de tir cu arcul cu ţinte tradiţionale în Salina Turda

Salina Turda vă invită sâmbătă, 28 martie 2015, începând cu ora 11:00, în mina Rudolf unde se va desfăşura un concurs de tir cu arcul şi ţinte tradiţionale, organizat de Salina Turda în parteneriat cu Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field şi Clubul Aktiv Bucureşti.

Darius Vâlcov s-a prezentat la DNA

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov s-a prezentat miercuri dimineață la sediul DNA, după ce procurorii anticorupție au extins cercetările pe numele lui pentru fapte săvârșite în calitate de senator și ministru.