monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Avem confirmarea. Centrul de Deşeuri nu se mai face anul acesta

După ce vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Ioan Oleleu a recunoscut că Centrul de Deşeuri nu va fi funcţionabil în 2015, a venit rândul managerului de proiect Mariana Raţiu să admită că acest proiect nu va fi gata anul acesta. Ce se va întâmpla la finalului anului 2015 şi cine va suporta pagubele?

Curăţenie de primăvară în Parlament

„Curăţenia de primăvară“ e în toi în Parlament. După ce au făcut scut în cazul Laszlo Borbely şi Varujan Vosganian, zilele acestea urmează să vedem ce se va întâmpla şi cu social democratul Dan Şova. Dar aşa cum am văzut în ultimul timp, senatorii şi deputaţii nu s-au grăbit să se trimită unii pe alţii în arest. Marţi, Comisia Juridică din Senat a decis că votul se va da miercuri, însă în plen abia săptămâna viitoare.

Enoriaşii nu au niciun Dumnezeu când îşi parchează maşinile FOTO

În fiecare duminică, enoriaşii din cartierul Gheorgheni care merg la biserica de pe strada Albac îşi parchează maşinile pe unde apucă fără să se gândească măcar că blochează orice cale de acces pentru ambulanţe şi maşinile de pompieri.

Oleleu acuză presiuni asupra funcţionarilor din Consiliul Judeţean Cluj. Arhitectul şef al judeţului, Claudiu Salanţă, în vizorul ANI

Ioan Oleleu a declarat marţi că se fac presiuni asupra unor funcţionari publici din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, iar organele statului fac zeci de controale şi verificări în instituţie. Potrivit surselor Monitorul de Cluj, arhitectul şef al judeţului Claudiu Salanţă se află în vizorul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Al optulea sinucigaş în Cluj, de la începutul anului 2015. Un bărbat de 40 de ani s-a spânzurat în pădurea din Luna de Jos

Un bărbat de 40 de ani a ales să-şi pună capăt zilelor în pădurea din Luna de Jos. Este al optulea caz înregistrat în judeţul Cluj, de la începutul anului 2015. Psihologul David Daniel susţine că primăvara şi începutul verii sunt perioadele cele mai prielnice pentru sinucigaşi să-şi îndeplinească planul din cauza diverşilor factori.

Oleleu explică pierderea banilor europeni pentru transportul intermodal

La mai bine de trei săptămâni de la pierderea posibilităţii finanţării transportului intermodal vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, explică de ce a refuzat să semneze cererea de finanţare. El susţine că documentaţia nu era completă şi că s-ar fi cheltuit „sume exorbitante” pe exproprieri, bani pe care Consiliul Judeţean Cluj nu îi are.

Dolarul a pierdut trei bani

Speculaţiile apărute în pieţele financiare internaţionale referitoare la posibilitatea ca Rezerva Federală să amâne spre toamnă creşterea dobânzilor, care se află aproape de 0% din 2008, au provocat deprecierea dolarului faţă de euro.

Un nou parc va fi creat în Cluj-Napoca

Foto arhiva
În cadrul proiectului Day 15 de luna aceasta au loc mai multe activităţi, inclusiv plantări de copaci şi igienizări ale unor zone verzi care acum sunt într-o stare deplorabilă.

Cine conduce România?

Există câteva variante „neoficiale” privind exercitarea puterii efective în România, vehiculate în spațiul public, ce merg în paralel cu o „realitate constituțională” pe care, totuși, n-o putem ignora, potrivit căreia avem un Parlament legitim, un guvern și un premier, susținut de o majoritate, și un președinte al țării, recent ales, care și-a intrat în prerogative.

Festivalul Altfel, dedicat educației non-formale, la Cluj

Şcolarii şi preşcolarii clujeni sunt aşteptaţi, împreuncă cu profesorii lor, în perioada 6 – 10 aprilie 2015, să parcitipe la “Festivalul Altfel” în cadrul căruia vor fi organizate aproximativ 200 ateliere, cu peste 70 de tematici diferite, de educație non-formală.

Doi clujeni, prinşi în trafic fără carnet de conducere

Poliţiştii clujeni au depistat luni, 16 martie 2015, în timp ce acţionau pentru prevenirea accidentelor rutiere, doi bărbaţi care conduceau vehicule pe raza judeţului Cluj, deşi nu deţineau permise de conducere.

Horia Georgescu demisionează de la conducerea ANI

Horia Georgescu demisionează de la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), după ce a fost reţinut de procurorii DNA, pentru abuz în serviciu, în dosarul privind retrocedarea unor imobile supraevaluate, de către Comisia din ANRP din care a făcut parte, a declarat avocatul Cristian Ene.