monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Cum ştiu poliţiştii ce ai în calculator

Doi clujeni sunt cercetaţi penal de poliţişti după ce au descărcat de pe site-uri de torrente sute de giga de filme şi le-au pus la dispoziţia altor persoane. Poliţiştii spun că au reuşit depistarea celor două persoane “în urma investigaţiilor efectuate şi prin metode specifice”, fără a detalia în ce constau aceste investigaţii şi metode.

Scut în Parlament pentru corupţi

Cum au evoluat interesele şi atitudinea parlamentarilor, de la investirea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte şi până în prezent?

Mafia pădurilor nu iartă și nu uită! Un pădurar, denunţător în cazul lui Traian Mariş, a fost dat în judecată de ROMSILVA

sursa foto evz.ro
După ce au denunțat fapte grave de corupție comise de șeful Direcției Romsilva Cluj, Traian Mariș, doi pădurari au văzut pe pielea lor cum se răzbună sistemul. Pădurarii Voicu Tomoș (foto) și Călin Bâlc au fost dați afară și pe deasupra acum au fost dați acum în judecată de Romsilva și obligați să plătească zeci de mii de lei daune.

Pentru prima oară, Oleleu spune adevărul: Centrul de Deşeuri nu se face în 2015

Când toată lumea aşteaptă organizarea unei noi licitaţii pentru finalizarea Centrului de Deşeuri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu, recunoaşte în premieră că acest obiectiv nu se va face în acest an. Asta în condiţiile în care termenul limită până la care trebuie finalizat Centrul de Deşeuri este 31 decembrie 2015, iar depăşirea lui ar putea atrage penalităţi şi chiar necesitatea returnării banilor europeni alocaţi până acum.

Poliţiştii au împânzit Floreştiul cu amenzi

Poliţia locală Floreşti a demarat luni, 16 martie, o acţiune la iniţiativa primarului Horia Şulea, pentru a constata şi sancţiona neregulile din comuna Floreşti.

PETştele, manifestul unor voluntari care luptă împotriva poluării - FOTO

Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și cu Liceul Teologic „Emanuel” Cluj-Napoca, au amplasat luni, 16 martie, o construcție din pet-uri, reprezentând un pește, intitulat sugestiv PETștele. Voluntarii au ales această modalitate nonconformistă pentru a atrage atenția asupra dezechilibrului provocat în natură și implicit în viața noastră, prin poluare.

Iniţiatorii petiţiei pentru autonomia Transilvaniei au primit răspuns. Preşedintele le răspunde cu pasaje din Constituţie

sursa foto justitiarul.ro
Iniţiatorii petiţiei pentru autonomia Transilvaniei care a fost trimisă în luna februarie preşedintelui României Klaus Iohannis, în document cerându-se stabilirea capitalei regiunii la Cluj, unde să funcţioneze un Guvern regional “cu control politic si economic pe teritoriul Transilvaniei Autonomă”, au primit răspuns din partea Administraţiei Prezidenţiale. În luna februarie, petiţia a strâns peste 14.650 de semnături.

Prea tradiţionalişti pentru parteneriatul civil?

Studiile recente au arătat că tot mai mulţi români „se leapădă“ de prejudecăţi atunci când vine vorba de parteneriatul civil. Şi totuşi, schimbările de mentalitate nu au loc atâ de uşor în cadrul tuturor categoriilor de cetăţeni din România.
Deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu. Sursă foto: www.cdep.ro

Deputatul Theodor Nicolescu, adus cu mandat la DNA

Deputatul PNL Theodor Cătălin Nicolescu a fost adus cu mandat la DNA, luni, în acelaşi dosar în care este audiat şi şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.