monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Ponta dă vina pe Hellvig în dosarul referendumului

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat în faţa instanţei că a cunoscut sistemul de sms-uri aplicat de USL la referendumul din 2012 şi modul de funcţionare a aplicaţiei, dar că aceasta consemna doar prezenţa şi date din procesul-verbal, nu indica şi numărul de voturi cu „Da“ sau „Nu“. Totodată, el a precizat că de campania pentru referendum s-au ocupat Dragnea si Hellvig.

Grecia vrea compensaţii pentru Al Doilea Război Mondial de la Germania

Ministrul grec al justiției, Nikos Paraskevopoulos, a amenințat miercuri că va da undă verde implementării unei decizii a Curții Supreme de la Atena, până în prezent neaplicată, ce prevede posibilitatea confiscării bunurilor germane de pe teritoriul grec, drept compensație pentru crimele și pagubele comise de naziști în Grecia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Laszlo Borbely, scăpat a doua oară de colegi

Parlamentarii au făcut din nou scut în jurul unui coleg de-al lor. Laszlo Borbely îşi păstrează imunitatea, după ce Camera Deputaţilor nu a incuviinţat cererea procurorilor, astfel încât DNA să poată începe urmărirea penală împotriva fostului ministru al Mediului, într-un dosar redeschis la începutul acestui an. Este pentru a doua oară când parlamentarii refuză să-i ridice imunitatea acestuia.

Dolarul a trecut şi de 4,20 lei

Vânzările de euro la care recurg investitorii pe pieţele internaţionale, au produs o scădere consitentă a raportului euro/dolar, implicit o creştere a cursului dolar/leu.

Clujeanul Mircea Jorj, în conducerea Consiliului de Administraţie al CFR

CFR are un nou Consiliu de Administraţie, format din Dan Costescu, directorul general al companiei, Şerban Raicu, profesor la Facultatea de Transporturi, Marius Piţigoi, fost şef al Ţiriac Auto, Niculae Creţu, consilier în Ministerul Transporturilor şi Mircea Jorj, secretarul general al instituţiei.

Noul PNL Cluj-Napoca și-a ales liderii

Organizaţia municipală a PNL şi-a ales noua conducere după ce, în urmă cu câteva săptămâni şi-a ales conducerea şi organizaţia judeţeană a noului PNL.
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu

Purtătorul de cuvânt al MAE, eliberat din funcţie

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a decis eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, "care a gestionat, în relaţia cu Agerpres problematica" broşurii în care steagul Germaniei a fost imprimat peste harta Franţei, se spune într-un comunicat al MAE.

Percheziţii la patronul unei firme de proiectare şi urbanism

Administratorul unei firme de proiectare, arhitectură şi urbanism în construcţii, a fost percheziţionat marţi, 10 martie, fiind bănuit de deţinere şi reproducere neautorizată pe sistem de calcul a programelor pentru calculator.

Accident pe Calea Turzii. Un biciclist beat a intrat într-o maşină

Un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane a avut loc marţi, 10 martie 2015, în jurul orei 13:36, pe Calea Turzii. Un biciclist beat, care circula pe contrasens, s-a dezechilibrat şi a intrat într-o maşină oprită pe marginea drumului.
Dirijorul britanic Paul Mann

Concert simfonic sub bagheta dirijorului Paul Mann la Filarmonică

Filarmonica de Stat „Transilvania” invită iubitorii de muzică clasică vineri, 13 martie 2015, începând cu ora 19:00, la Colegiul Academic, pentru a audia concertul simfonic susţinut de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului de origine britanică, stabilit în România, Paul Mann.