monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
sursa foto jsri.ro

Huffington Post: Clujul, între pericolul naţionalist şi dezvoltarea în IT

Presa americană remarcă schimbările prin care a trecut oraşul Cluj-Napoca, de la pasiunea fostului primar Gheorghe Funar pentru statui şi culorile naţionale de pe bănci şi coşuri de gunoi, la transformarea într-un pol IT. ”Industria” statuilor și a băncilor tricolore a fost înlocuită cu una mult mai profitabilă: IT-ul.

Victorie cu suspans pentru U-BT

Echipa de baschet masculin, U-Banca Transilvania, a reușit să învingă rivala pentru locul trei în clasament, formația BC Timișoara, scor final 79-73.

Primăvara sinuciderilor

Un număr mare de sinucideri a avut loc la Cluj odată cu începutul primăverii. Psihologii clujeni au explicat pentru Monitorul de Cluj ce îi împinge pe oameni să-şi pună capăt zilelor.

Dolarul a crescut aproape de 4,15 lei

Deprecierea monedei unice faţă de cea americană a produs o creştere semnficativă a cursului dolarului, care a urcat de la 4,0779 la 4,1279 lei, mai sus cu aproape 12% faţă de finalul anului trecut.

Stejarii întâlnesc codașa clasamentului REC, Germania

Germania va fi următorul adversar a României în cea de-a patra etapă contând pentru Rugby Europe Championship, o echipă imprevizibilă, în ciuda faptului că până în prezent elevii sud-africanului Kobus Potgieter nu au cunoscut gustul victoriei.

Fostul judecător al CC Toni Greblă, reţinut de DNA

Fostul judecător al CC Toni Greblă a fost reţinut, marţi, 10 martie 2015, de DNA, în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit exporturi ilegale în Rusia şi că l-ar fi ajutat pe finul său Ion Bîrcină să obţină mai multe contracte pentru firma acestuia, primind în schimb o maşină şi rochii pentru soţie.
Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi

Kovesi: Recuperarea prejudiciilor ar putea descuraja corupţia

Recuperarea prejudiciilor constatate prin hotărâri judecătoreşti definitive ar putea să descurajeze corupţia, iar scopul pedepsei penale ar fi şi astfel atins, a declarat, marţi, procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi.

Unde vor funcţiona cele două comandamente NATO în România

Ministrul Apărării, Mircea Duşa a declarat, marţi, în cadrul bilanţului ministerului pe 2014, că cele două comandamente NATO stabilite a fi înfiinţate în ţara noastră, în urma reuniunii miniştrilor Apărării de la Bruxelles, vor fi operaţionale din 2016 şi 2018.
Pianistul  Dan Grigore

Dan Grigore, cel mai apreciat pianist român, vine la Cluj

Clujenii sunt invitaţi luni, 16 martie și miercuri, 18 martie 2015, de la ora 20:00, să asculte două concerte extraordinare susținute de celebrul pianist Dan Grigore și Young Famous Orchestra, sub bagheta dirijorului Vlad Agachi. Evenimentele culturale vor avea loc în sala de spectacole Auditorium Maximum a Casei Universitarilor din Cluj-Napoca.

Educația, în răspăr

„O făcurăm și pe asta și tot degeaba”. Îmi permit să concluzionez această lungă dezbatere publică despre religia în școlile românești cu „o vorbă de duh” a uneia dintre „autoritățile românești supreme” care este Caragiale.

Simona Halep, desemnată sportiva lunii februarie

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a fost desemnată sportiva lunii februarie de participanţii la o anchetă iniţiată de postul Sky Sports, românca fiind preferată de 88 la sută dintre cei care au votat pe site-ul televiziunii britanice.