monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

TOŢI SUNT DE VINĂ, NUMAI EI NU!

Plângerea depusă FOARTE TÂRZIU de Consiliul Judeţean Cluj la Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu lucrările la Centrul de Deşeuri ne dă DREPTATE: lucrările au fost făcute de mântuială, garanţia este în neregulă şi există riscul ca pagubele să fie suportate din bugetul local. În paralel, însă, există o altă plângere înregistrată tot la DNA Cluj împotriva funcţionarilor publici din cadrul CJ Cluj care s-au ocupat de proiectul Centrului de Deşeuri. Monitorul publică integral textul sesizării depuse de CJ Cluj la DNA şi scrisorile prin care a cerut executarea garanţiei.

Dosarul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990, redeschis

Sursa foto digi24.ro
Parchetul General a decis redeschiderea Dosarului Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990. Dan Voinea, fost procuror militar, a declarat că acest dosar este gata din 2008, că toate victimele au fost audiate, toate probele au fost administrate.

Francul elveţian continuă să scadă

După ce a atins, în 23 ianuarie, maximul istoric de 4,5817 lei, evoluţie determinată de decizia Băncii Naţionale a Elveţiei de a renunţa la plafonul de 1,20 franci/euro, impus în septembrie 2011, moneda elveţiană a intrat pe o pantă descendentă.

Poliţiştii clujeni ies în stradă după o zi cu multe accidente mortale

Poliţiştii clujeni au ieşit miercuri, 4 februarie, în stradă în cadrul unei acţiuni „pentru reducerea accidentelor de circulaţie, produse pe fondul nerespectării legislaţiei rutiere”. Poliţiştii au dat peste 170 de amenzi, au reţinut 18 permise auto şi au retras 3 certificate de înmatriculare. Cu o zi înainte au decedat două persoane şi au fost rănite alte două.

Judecător de la Judecătoria Cluj-Napoca, AUDIAT la DNA

sursa foto libertatea.ro
Judecătorul Lucian Buta de la Judecătoria Cluj-Napoca, care trebuie să se pronunțe în dosarul în care Marian Oprișan este acuzat de fapte de corupție, a fost audiat la DNA în dosarul expertelor corupte, dosar care are strânsă legătură cu dosarul baronului de Vrancea.

In vino veritas: la taifas despre arta degustării și cultura vinului printre clujeni

Cum se consumă corect un pahar cu vin? Care sunt etapele unei degustări de vin, nivelul de cultură a vinului printre clujeni și perspectivele viniculturii în Transilvania? Despre toate acestea puteți citi într-un interviu cu Puiu C. Bucur, connoisseur al vinurilor care a inițiat la Cluj o comunitate a pasionaților de degustări.

Alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean Cluj au ajuns la tribunal

PNL a anunţat joi că a dat în judecată Guvernul, prin trei acţiuni depuse în contencios administrativ, pentru refuzul de a declanşa organizarea alegerilor parţiale locale şi parlamentare pentru o serie de mandate vacante de primari, preşedinţi de consilii judeţene şi parlamentari.

Marian Oprișan acuză procurorul de caz că "pune presiuni" pe magistraţii care judecă procesul în care este inculpat. Pronunţarea sentinţei, AMÂNATĂ din nou

sursa foto ziuanews.ro
Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, califică decizia procurorului de caz "de a da un comunicat de presă referitor la trimiterea în judecată a experților din dosarul aflat înainte de pronunțare" drept "un nou episod de punere a presiunii pe instanța de fond și de apel" în dosarul în care președintele CJ este judecat la Cluj-Napoca. Între timp, magistraţii de la Judecătoria Cluj-Napoca au amânat, din nou, pronunţarea sentinţei pentru vineri.