monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Monica Macovei cere demisia lui Vosganian din Senat

Europarlamentarul Monica Macovei cere demisia lui Varujan Vosganian din Senat pentru că demisia acestuia din PNL nu este suficientă, atâta timp cât îşi păstrează imunitatea parlamentară.

Se lansează un nou partid politic

Adrian Papahagi, Monica Macovei şi Claudiu Câmpean
Europarlamentarul Monica Macovei lansează, duminică, la Bucureşti, alături de iniţiatorii Asociaţiei M10 un nou partid politic. Macovei s-a aflat vineri, la Cluj, pentru a vorbi despre acest proiect şi totodată, pentru a se întâlni cu simpatizanţii.

Alin Burcea, Paralela 45: La ardeleni s-a terminat cu mersul în vacanţe cu maşina

Pe Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, l-am găsit lucrând cot la cot cu angajaţii săi, în timp ce vindea pachete turistice clujenilor veniţi la un târg de vacanţe care se desfăşoară în aceste zile la Cluj-Napoca. L-am chestionat în legătură cu preferinţele clujenilor în materie de vacanţe, despre diferenţele de mentalitate dintre ardeleni şi bucureşteni în ceea ce priveşte achiziţionarea unui pachet turistic şi despre cum s-a schimbat Clujul în ultimii 10 ani de când agenţia de turism există pe piaţa clujeană. “Ardelenii sunt zgârciţi”, este de părere Burcea.

Dorin şi Alin Cocoş și-au recunoscut faptele din dosarul "Bica 2"

Dorin Cocoş (stânga) și Alin Cocoş (dreapta)
Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în cel de-al doilea dosar al fostei şefe a DIICOT Alina Bica, a declarat vineri, la ieşirea din sala de judecată de la ICCJ, unul dintre avocaţii acestora.
Poza ilustrativa

Trei hoți, prinși în flagrant la furat

Poliţiştii clujeni au prins în flagrant vineri dimineața, 27 februarie, trei bărbaţi care încercau să fure mai multe bunuri din curtea unei firme.

Care sunt localităţile "fantomă" din judeţul Cluj

Un grup de tineri pasionați de programare din Cluj-Napoca a realizat o hartă interactivă a localităților fictive din România. În judeţul Cluj există şapte astfel de aşezări.

„Trubadurul” îl readuce la Cluj pe îndrăgitul bariton George Petean

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca invită clujenii vineri, 27 februarie, de la ora 18.30, să asiste la spectacolul ”Trubadurul” de Giuseppe Verdi. Evenimentul este onorat de participarea distinsului bariton George Petean, o vedetă a marilor scene lirice internaționale. Distribuția este completată cu eleganță de alte două nume sonore: tenorul Hector Lopez și soprana Carmen Gurban.

Au început înscrierile la Transilvania Talent Lab 2015

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) și Asociația Culturală Control N organizează cea de-a patra ediție a Transilvania Talent Lab (TTL) care va avea loc în perioada 31 mai – 6 iunie. Înscrierile se derulează în perioada 27 februarie - 26 aprilie 2015.

Vladimir Putin, confundat cu „Jihadistul John” la CNN - VIDEO

Foto: Captură video
Postul american de televiziune CNN a făcut o gafă joi, când a afişat pe ecran fotografia preşedintelui rus Vladimir Putin în timpul ştirii în care se anunţa dezvăluirea identităţii teroristului SI cunoscut ca "John Jihadistul".
Sursă foto: Facebook  Costel Comana

Autopsia confirmă sinuciderea milionarului Costel Comana

În urma autopsiei realizate de autorităţile din Costa Rica a reieşit că omul de afaceri Costel Comana s-a sinucis. Anchetatorii spun că acesta a făcut, în ultima perioadă, mai multe drumuri către Costa Rica şi vor să afle acum motivul.

Proiect Comenius la Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu

În cadrul programului de „Învățare pe tot parcursul vieții”, în perioada 2013-2015, Școala Gimnazială nr. 13 Sibiu face parte din parteneriatul școlar multilateral Comenius ce implică colaborarea a șapte țări.