monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Merkel, despre aderarea României la Schengen, în acest an: Nu pot să afirm nimic în momentul de față

Sursa foto realitatea.net
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat joi că nu poate să afirme nimic în momentul de față cu privire la o posibilă aderare a României la spațiul Schengen în acest an. În schimb, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă comună cu Angela Merkel, în care a precizat că a fost abordat subiectul Schengen, șeful statului adăugând că România contează pe sprijinul Germaniei.

Cum vom vota la viitoarele alegeri?

Comisia de Cod Electoral a aprobat săptămâna aceasta mai multe propuneri în ce priveşte legea electorală. Acestea urmează să treacă prin plenul Parlamentului, astfel că la următoarele alegeri s-ar putea să votăm altfel decât până acum. Cum comentează însă politologii aceste modificări?

Filme româneşti vor fi disponibile gratuit pe platforma online Cinepub

Filme româneşti precum lungmetrajele „Domestic” de Adrian Sitaru şi „Legături bolnăvicioase” de Tudor Giurgiu vor fi disponibile gratuit pe platforma online Cinepub, începând de joi, informează un comunicat al iniţiatorilor acestui proiect transmis Agerpres. Proiectul Cinepub este realizat de GAV, printr-un parteneriat cu Google România.

(P) Senior Software exportă inteligenţă românească

Una dintre cele mai inovatoare companii româneşti din piața sistemelor software de management al afacerilor, Senior Software, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei, aproape dublu faţă de anul anterior.

PNL vrea lege de revocare a Avocatului Poporului

Parlamentarii PNL au iniţiat o propunere legislativă care introduce drept condiţie pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului situaţia în care acesta refuză să conteste Ordonanţe ale Guvernului, care se dovedesc ulterior neconstituţionale prin decizii ale Curţii Constituţionale.

O clujeancă diagnosticată cu gripă a decedat

Alte cinci persoane diagnostiocate cu gripă au murit în săptămâna 16 - 22 februarie acestea nefiind vaccinate şi având alte suferinţe medicale preexistente, numărul deceselor în acest sezon ajungând la 12, anunţă Centrul Naţional de Supraveghre şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Ușoară creștere a euro

După aprecierea substanțială de miercuri, ieri moneda națională a avut o evoluție calmă comparativ cu euro.

Ce au păţit elevii de la Şincai care şi-au înjurat profesorii pe Facebook

Conducerea Liceului Teoretic Gheorghe Şincai din Cluj-Napoca a finalizat cercetările referitoare la abaterile disciplinare ale unor elevi din şcoală care au creat o pagină de Facebook, cu circuit închis, și au început să-i bârfească și să-i jignească în voie pe dascăli.

Clujul are şapte localităţi fantomă

În urma unui concurs de IT organizat în această lună un grup de tineri a descoperit că în România există 126 de localităţi care sunt fictive. Şapte localităţi sunt din judeţul Cluj. Monitorul de Cluj a mai scris despre cătunele nimănui şi depopularea masivă din ultimii ani.

Mărţişoarele din pietre preţioase, vedetele Expo Mineralia de la Iulius Mall

Târgul Internaţional de Minerale, Roci şi Bijuterii Expo Mineralia
O ediţie specială a Târgului Internaţional de Minerale, Roci şi Bijuterii Expo Mineralia, care sărbătoreşte venirea primăverii, îi aşteaptă pe clujeni la Iulius Mall. Vizitatorii vor putea să aleagă mărţişoare inedite sau cadouri deosebite pentru persoanele dragi din viaţa lor.

Începe coșmarul pentru șoferi. Zeci de străzi intră în reparații

Începe coșmarul pentru șoferi. Zeci de străzi intră în reparații
Asocierea Kiat-Diferit a reluat lucrările restante de anul trecut. Au intrat în reparații zeci de străzi din toate cartierele, ceea ce înseamnă că orașul se transformă iarăși în șantier. Vor fi și restricții de circulație, o măsură care este coșmar pentru șoferi și pietoni.
Premierul Victor Ponta

Sora premierului Victor Ponta, audiată la DNA

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herțanu, a ajuns, joi dimineață, la sediul DNA Ploiești, aceasta urmând să fie audiată în dosarul în care soțul ei, Iulian Herțanu, a fost arestat preventiv săptămâna trecută.

Linia de transport 39 va fi suplimentată

Începând de luni, 2 martie 2015, numărul curselor de pe linia de transport 39, care face legătura între Piaţa Mihai Viteazul şi Valea Chintenilor, va fi suplimentat potrivit Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.