monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Curtea de Conturi: Plăţi nejustificate şi supraevaluate, la Opera din Cluj

Plăţi nejustificate, costuri supraevaluate şi inventar neînregistrat la valoarea reală se numără printre neregulile constatate de Curtea de Conturi la mai multe instituţii din subordinea Ministerului Culturii, între care Institutul Patrimoniului, ORDA şi Opera din Cluj, dar şi la mai multe muzee.

UPDATE: Monica Iacob Ridzi s-a predat la IPJ Cluj

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitv, luni, de ICCJ, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă tot de 5 ani.

Leul a fost stabil în Ziua Judecății pentru Grecia

Piața valutară locală a fost relativ calmă, la fel ca și cele internaționale, investitorii așteptând rezultatele „Judgment Day” în ceea ce privește viitorul Greciei în zonă euro. Media euro a fost stabilită la 4,4407, nivel aproape identic cu cel de la finalul săptămânii trecute, care a fost de 4,4408 lei.

Polițiştii locali din Cluj au ameninţat că ies în stradă şi apoi s-au răzgândit

Aproximativ 100 de poliţişti locali au anunţat luni că vor ieşi în stradă să protesteze în faţa Prefecturii Cluj nemulţumiţi, printre altele, că li se va reduce norma de hrană cu 50% şi că nu le sunt respectate drepturile. S-au răzgândit de îndată ce au primit mai multe promisiuni din partea Primăriei Cluj-Napoca.

Turda devine pentru câteva zile „capitala” handbalului

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, a fost prezent la Turda pentru a anunța că naționala de handbal feminin Under 17 va juca turneul de calificare pentru Campionatul European în sala Barițiu din Turda Nouă, în luna martie a acestui an.

Locuitorii unei comune din judeţul Cluj, îngroziți de o crescătorie de porci mistreți

sursa foto recolta.eu
Locuitorii unei comune din județul Cluj sunt îngroziţi şi revoltaţi din cauza unei crescătorii de porci mistreți care se află, spun ei, într-o zonă intens circulată. Ei reclamă faptul că ţarcul în care sunt închişi porcii nu ar fi suficient de sigur. "Dacă porcii mistreți scapă din crescătorie și atacă oamenii, cine este responsabil?", se întreabă aceștia. Autorităţile îi liniştesc însă pe oameni şi spun că nu au de ce să se teamă.

Traian Băsescu, atac pe Facebook la televiziuni

Fostul președinte a atacat dur televiziunile patronate de Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu pentru afirmațiile potrivit cărora el ar avea conturi sau firme în străinătate.

Casa Albă condamnă decapitarea a 21 de egipteni de către Statul Islamic

Casa Albă a condamnat duminică decapitarea celor 21 de egipteni, răpiţi în Libia, de către gruparea Statul Islamic (SI) ca "demnă de dispreţ şi laşă" şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi Guvernului egiptea, relatează Los Angeles Ttimes în pagina electronică.