monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

OPINIE: Paiațele și scheleții

De ani buni, la fiecare patru ani, aceiași oameni vin în fața noastră, a cetățenilor, cu căciula în mână să ne convingă că sunt cei mai potriviți să ne rezolve problemele. După ce trec câteva luni uită cu desăvârșire ce au promis, se fac că nu mai înțeleg ce le-am cerut și, în general, sunt cei mai „discreți” oameni de pe fața pământului.

Iulius Mall ți-a pregătit Christmas Series – sugestii de cadouri și premii online (P)

În acest an, spiridușii lui Moș Crăciun au invadat magazinele din Iulius Mall Cluj și îți prezintă sugestiile lor în cadrul Christmas Series. Prietenii simpaticului bătrânel au selectat cele mai frumoase cadouri, pentru ca tu să te inspiri atunci când mergi la shopping. În plus, ai șansa să câștigi premii mult dorite, pe pagina de Facebook a Iulius Mall Cluj.

RAPORT: ISIS luptă cu arme fabricate şi în România

Membrii reţelei teroriste Stat Islamic, activă în principal în Irak şi Siria, folosesc arme de foc furate din depozitele armatei irakiene, unde era armament fabricat în numeroase ţări, inclusiv în România, arată un raport elaborat de organizaţia Amnesty International.

Trafic infernal pe Calea Turzii

Clujenii care locuiesc pe Calea Turzii sunt din ce mai nervoşi din cauza traficului îngreunat pe care trebuie să-l suporte în fiecare zi.

A patra oară cu noroc? Seplecan încearcă din nou debarcarea lui Ciceo. Cu ce argumente vine de această dată

sursa foto gazetedecluj.ro
După ce la ultimele trei şedinte nu a reuşit schimbarea lui David Ciceo din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Cluj, preşedintele CJ Cluj Mihai Seplecan mai face o încercare. De data aceasta, s-a “blindat” cu nişte adrese de la Ministerul Transporturilor, Justiţiei şi Finanţelor Publice care la o citire mai atentă nu tranşează problema.

Euro la 1,3 bani de 4,50 lei

Raportul euro/leu continuă să se apropie de pragul de 4,50 lei, care nu a mai fost atins de la începutul acestui an.

STUDIU UBB: Efectele unor atacuri teroriste în România ar putea fi substanţiale

Efectele unor atacuri teroriste în România ar putea să fie "substanţiale" din cauza problemelor de funcţionare a democraţiei, reflectate într-un nivel scăzut al încrederii în instituţii, arată un studiu făcut de o echipă a Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj, recomandând o serie de soluţii.

Rectorul UMF Cluj a fost reales în funcţie

Membrii comunității academice din Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” și-au ales rectorul, Senatul și Consiliile facultăților pentru următorii patru ani.

COMUNICAT DE INTERES PUBLIC

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj-Napoca reaminteşte contribuabililor că data de 21.12.2015 este termenul limită pentru declararea şi efectuarea plăţilor obligaţiilor fiscale aferente perioadei fiscale precedente.

Progresul fizic al contractului „Reabilitarea liniilor electrice existente la Uzina de Apă Corneşti" în cadrul proiectului „Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda” este de 44%

Compania de Apă Arieş S.A. derulează contractul de lucrări „Reabilitarea liniilor electrice existente la Uzina de Apă Corneşti" încheiat cu firma S.C. WALHALLA INVEST PRODCOMIMPEX S.R.L. la data de 21.09.2015. În prezent progresul fizic al contractului este de 44%.

În cadrul contractului „Echipamente Operaţionale - Lot 2” echipamentele au fost furnizate în proporţie de 85 %

Contractul Echipamente Operaţionale - Lot 2” este parte componentă a proiectului „Investiţii şi dotări pentru îmbunătăţirea capacităţii de operare a Companiei de Apă Arieş Turda”, demarat de către CAA din economiile realizate în cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în regiunea Turda–Câmpia Turzii” aferent perioadei 2007-2013 şi are drept scop, prin intermediul echipamentelor achiziţionate, de a completa şi eficientiza capacitatea operatorului regional (OR) privind timpii necesari intervenţiilor asupra reţelelor din arealul Turda-Câmpia Turzii şi a fost încheiat de către Compania de Apă Arieş S.A. cu firma S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L. la 01.09.2015.

Montarea contoarelor cu citire la distanță continuă

Compania de Apă Arieş S.A. derulează contractul „Achiziție și montare contoare cu citire la distanță” încheiat cu firma contractantă S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L. la 17.06.2015. Contractul pe fonduri europene are o valoare de 14 487 236,91 lei şi face parte din etapa I, 2007-2013 a proiectului de extindere şi modernizare a sistemelor de apă şi apă uzată.

Elevii liceului de muzică, în stare de ȘOC. Învățătoarea ISTERICĂ s-a ÎNTORS în școală. Ce urmează? Să-i ia la pumni pe elevi?

Elevii Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca au rămas șocați când au văzut-o pe învățătoarea care nu în urmă cu mult timp șoca societatea cu limbajul pe care îl folosea când i se adresa unui elev. „Jumătate de creier”, „mă tu ești normal la cap?” sau „du-te naibii în pregătitoare” erau doar câteva din replicile pe care i le-a dat unui biet elev. Ce așteaptă autoritățile? Să-i ia învățătoarea la bătaie pe elevi?