monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Bursă de 1,5 milioane de euro, câştigată de o cercetătoare de la UBB

O cercetătoare de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a câştigat un grant de 1,5 milioane de euro, din partea Consiliului European de Cercetare. Proiectul Alidei Iulia Gabor are în vedere dezvoltarea unei noi tehnici de datare cu acurateţe a perioadelor glaciare şi de încălzire globală, de-a lungul unei perioade care începe acum 2,5 milioane de ani şi se termină în prezent, se precizează într-un comunicat al Comisiei Europene.

Ministerul Finanţelor anunţă că vor creşte salariile preoţilor în 2016

Contribuţia statului la salarizarea personalului clerical va creşte anul viitor la 315,1 milioane lei, de la 278,3 milioane lei in 2015, iar cea pentru sprijinirea aşezămintelor religioase româneşti din afara graniţelor va urca de la 12,8 milioane lei anul acesta la 13 milioane lei, potrivit MFP.

REPORTAJ INCOGNITO. Pasager de ocazie în autobuzul groazei, de la Cluj, la Telciu, amestecat printre călători de nevoie! Cum să (nu) îţi păstrezi buna dispoziţie până la DESTINAȚIA FINALĂ - GALERIE FOTO

Foamea de bani a șoferilor transformă autobuzele de călători în capcane mortale. Pentru un bacșiș și un „bilet în plus”, șoferii înghesuie pasageri peste limita legală și transportă colete care ar putea conține oricând o bombă. Garantează pentru ele "Polițistu'!"!

Vasile Dâncu: „Guvernul are în vedere reforma statului și modernizarea administrației”

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, Vasile Dâncu, a spus ieri că discuția din Guvern a vizat modernizarea statului și reforma administrației publice. El a amintit despre atribuțiile prefectului, spunând că, în mod normal, în legislația europeană, prefectul nu se poate pronunța asupra oportunității, ci asupra legalități unor decizii.

Sucirea de pe o zi pe alta a lui Dacian Cioloş

În urma unei discuţii pe care premierul a avut-o cu Patriarhul Daniel Guvernul a anunţat că va finanţa proiectele de investiţii importante ale Bisericii.

În ce condiţii sunt nevoiţi să înveţe elevii Liceului Mihai Eminescu

Peste 500 de elevi de la Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Cluj-Napoca, mutaţi la o altă şcoală întrucât nu au fost finalizate lucrările de reabilitare la unitatea lor, învaţă fără materiale didactice, înghesuiţi în săli care au 27 de metri pătraţi şi care iniţial au fost amenajate ca dormitoare.

(P) Valea Izvoarelor, locul din mijlocul naturii în care bătrânețea e frumoasă

(P) Valea Izvoarelor, locul din mijlocul naturii în care bătrânețea e frumoasă
La 14 kilometri de Târgu Mureș, în localitatea Sânpaul, funcționează una dintre cele mai moderne și primitoare rezidențe pentru vârstnici din Transilvania, Valea Izvoarelor. Centrul a fost deschis în luna mai, a fost gândit și creat de o echipă de medici care au luat drept model cele mai noi tendințe în domeniu din nordul Europei.