monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Povestea vieții de fermier de pe vremea comunismului

Ana și Mihai Popa
De la an la an, tot mai puțini sunt cei care își amintesc cum era viața de fermier pe vremea comunismului. Și asta pentru că bătrânii de acum erau de regulă cei care creșteau animale atunci, copiii lor luând calea orașelor pentru a munci în fabrici și uzine sau a se școli.

Retrospectiva anului politic 2015, la Cluj (II): Politicieni clujeni la DNA și în conflict de interese

Anul 2015 a însemnat pentru scena politică de la Cluj nu doar certuri între liberali, blocaje în Consiliul Județean sau pregătiri pentru alegerile din 2016. Anul care se încheie a fost și cel în care unii politicieni au fost audiați la DNA, unul dintre aceștia fiind chiar primarul Emil Boc. De asemenea, în 2015 doi parlamentari clujeni au fost declarați în conflict de interese. Cu toate acestea, niciunul dintre cei certați cu legea nu a renunțat la funcție.

2015, în administrația locală, un an al întârzierilor și șantierelor

Lucrari strada Motilor
Proiecte importante cu fonduri europene nu au fost încheiate anul acesta, deși data limită era 31 decembrie 2015. Alte proiecte, cu bani din bugetul local sunt promise de ani de zile, dar bat pasul pe loc. Cu greu, unele investiții au fost duse la capăt anul acesta. Așa arată bilanțul Primăriei Cluj-Napoca pe 2015.

Scandalurile anului 2015 în învăţământul clujean

Înjurături, ţipete, nervi încinşi la maxim, părinţi isterici şi elevi cu urechi rupte au fost doar câteva din evenimentele care au zguduit sistemul de învăţământ din Cluj. Monitorul de Cluj vă preintă principalele scandaluri din învăţământul clujean din anul 2015.

Euro a frânat la 4,52 lei

Prima şedinţă care a urmat Sărbătorilor de Crăciun a fost una de bun augur pentru leu, care s-a apreciat în faţa principalelor valute.

OPINIE: Previziuni 2016

Viorel Nistor
În frecventele discuții cu elevii, vorbind despre rolul și misiunea presei în societate, insist mult asupra caracterului de serviciu public indispensabil al mass-media (alături, de pildă, de furnizarea energiei, telefoniei, transportului, politicii etc.). Media nu e doar un „rău necesar”, ci și un „bun indispensabil” într-o societate devenită (tot mai mult) una a comunicării.