monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

O nouă strângere de fonduri pentru copiii cu autism din Cluj

Asociația Autism Transilvania (AAT) organizează joi, 26 noiembrie, la Cinema Mărăști, a doua ediție a evenimentului intitulat „Prieteni de nota 10!”. Acțiunea are ca scop conștientizarea asupra autismului în rândul elevilor din școlile clujene.

Testamentul lui Avram Iancu ajunge la Cluj. Statuia lui e o caricatură

Directorul BCU, Doru Radosav, şi Indrei Raţiu, fiul politicianului Ion Raţiu, prezintă testamentul original al lui Avram Iancu, donat de familia Raţiu bibliotecii clujene
Cu ocazia predării testamentului lui Avram Iancu la Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, directorul bibliotecii, profesorul universitar Doru Radosav a subliniat că Avram Iancu este reprezentat caricatural în fața Catedralei Mitropolitane Cluj.

Viitorii poliţişti au depus jurământul - FOTO

”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” au rostit vineri, 6 noiembrie, la unison, 125 de tineri viitori polițiști.

Un fost procuror clujean preia atribuțiile lui Oprea în MAI

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, care au durat doar 10 minute, că formaţiunea sa va susţine orice variantă pe care o va alege preşedintele privind noul Guvern, fiind de acord şi cu alegerile anticipate. Totodată, Oprea a anunţat că părăseşte guvernul interimar şi a anunţat vineri, la Cotroceni, că şi-a delegat atribuţiile de ministru al internelor secretarului de stat Ilie Botoş.

OPINIE: Clujul îngenunchează la ordin

Revolta străzii împotriva Parlamentului și a sistemului corupt tinde a fi transformată în puci, la Cluj. Doar o parte din cei 900 de protestatari ieșiti joi seara pe străzi mai ştiu de ce sunt acolo. Condusă de lideri nelegitimi și dubioşi, coloana de protestatari a deviat serios de la idea de bază a protestului inițial.

Ce s-a decis în privinţa terminalului intermodal

Consiliul Judeţean Cluj susţine că participanţii la întâlnirea de ieri de la Ministerul Transporturilor au căzut de acord asupra faptului că în Master Planul General de Transport al României aprobat de Guvernul României şi avizat de Uniunea Europeană se prevede exclusiv posibilitatea implementării la Cluj a unui proiect de transport multimodal şi “în niciun caz a unuia de transport intermodal”.

Educaţia, felinarul care te ghidează prin întuneric

Când păşeşti pe holul Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca simţi freamătul liceului. La prima vedere, atmosfera liceului este destul de sobră, deşi elevii se perindă pe holurile întunecate. Profesori grăbiţi trec preocupaţi pe lângă elevi, în timp ce alţii stau de vorbă prieteneşte cu aceştia.