monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Dreamhack Cluj-Napoca 2015 a luat sfârșit

După 4 zile unice, pline de trăiri intense în cadrul acestui eveniment, participanții au acumulat experiență, premii și dorința de a retrăi aceleași sentimente la următoarea ediție.

Azi a început Târgul Regional pentru Artizani și Meșteșuguri (P)

Timp de cinci zile, 40 de artizani, meșteșugari și producători din zece județe își expun roadele muncii timp de cinci zile la Polus Center. Ei sunt prezenți la Cluj-Napoca cu ocazia celei de-a doua ediții a Târgului Regional pentru Artizani și Meșteșuguri, organizat de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj-Napoca (OTIMMC), în parteneriat cu Asociaţia „Produs de Cluj”.

UPDATE: Peste 3000 de oameni au protestat la Cluj: „Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn!”, „Suntem mai puţini cu 32” - GALERIE FOTO - VIDEO

Foto: SAUL POP
Aproximativ 3000 de clujeni s-au întâlnit în această seară în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a protesta. De asemenea, ei au purtat pancarte pe care se putea citi: ''Corupţia ucide', ''Corupţia pericol de moarte', ''Uniţi salvăm toată România'. În București, peste 30.000 de oameni au protestat în Piaţa Universităţii, oamenii fluturând steaguri, fluierând din fluiere şi vuvuzele, scandând şi afişând mesaje împotriva corupţiei şi clasei politice.

Ce spune Boc despre demisia Guvernului Ponta

sursa foto econtext.ro
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri că demisiile anunţate miercuri în cadrul Guvernului reprezintă un „act de normalitate”.

Emil Boc s-a prezentat la DNA

Emil Boc a ajuns la DNA. Foto: Angelo Brezoianu / Agerpres Foto
Primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, fost premier și fost șef PDL, s-a prezentat joi la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetată Elena Udrea sub control judiciar pe cauțiune.

Brâul Maicii Domnului, la Cluj. Ultima zi în care credincioșii s-au putut închina

Sute de credincioși s-au adunat miercuri la Catedrala Mitropolitană, pentru a se închina pentru ultima dată la Brâul Maicii Domnului. Prețioasa relicvă a fost adusă sâmbătă seara la Cluj, din Grecia, de la Mănăstirea Kato Xenia, unde ortodocșii români de pretutindeni s-au adunat să se roage la brâul considerat făcător de minuni.

Ce urmează după demisia lui Ponta

Premierul Victor Ponta a demisionat și odată cu el, tot guvernul pe care l-a condus. El a propus ca până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Duşa, să fie premier interimar.

„Campionii în Business” ai Transilvaniei, premiați la Cluj-Napoca (P)

Zece companii din Transilvania au fost premiate în cadrul ediției din acest an a „Campioni în Business”, care a avut loc, la sfârșitul lunii octombrie, la Cluj-Napoca. Partenerii evenimentului - Enterprise Investors, BCR, PwC România şi Asociația Triple Helix - au acordat premii companiilor cu cea mai bună evoluție a cifrei de afaceri, a profitului și a numărului de angajaţi.

Cum se poate ajunge la alegeri anticipate

Miercuri, mai mulți lideri politici au susținut ideea alegerilor anticipate după demisia premierului Ponta și a guvernului. Alegerile anticipate în România nu pot fi organizate însă, potrivit Constituţiei, decât în cazul în care două propuneri de Executiv sunt respinse de către Parlament în termen de 60 de zile una de cealaltă, iar preşedintele României solicită celor două Camere dizolvarea Parlamentului.

OPINIE Ponta a fost demisionat! Strada are voce, dar nu poate guverna.

Nu e o greşeală gramaticală, ci o realitate. Ponta nu a demisionat, cel puţin nu de bună voie, ci silit de contextul dificil politic. Practic, premierul a fost împins spre demisie de nemulţumirea străzii, combinată cu nemulţumirea – mai puţin vizibilă public, dar mult mai greu de ignorat politic – a colegilor de partid.

OPINIE România, într-o continuă situație de criză

Sunt departe, sunt la peste 1000 de kilometri de casă. Am plecat pentru o nouă experiență profesională, care să-mi ajute la o mai bună inserție pe piața muncii, evident, în domeniul în care doresc să activez. Am plecat din nevoia de a avea o situație mai bună, am plecat pentru că în cadrul științelor umaniste, se cer proiecte și experiențe profesionale internaționale.

Victor Ponta: Îmi depun mandatul de prim-ministru, împreună cu Guvernul României. Am rezistat împotriva politicienilor, dar nu mă lupt cu oamenii

Premierul Victor Ponta a anunţat într-o declaraţie făcută la Guvern că îşi depune mandatul, după ce, în seara de marți, zeci de mii de oameni au cerut în stradă demisiile lui Ponta, Gabriel Oprea și Cristian Popescu Piedone. La scurt timp după demisia lui Ponta și primarul Sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone, a demisionat.

10 maşini noi pentru poliţiştii rutieri din Cluj

10 maşini Volkswagen Polo au fost repartizate poliţiştilor clujeni fiind achiziţionate în baza programului de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne.