monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Festivalul SoNoRo revine la Cluj

Cea de-a zecea ediție a festivalului SoNoRo ajunge la Cluj-Napoca în perioada 13-15 noiembrie. Ediția aniversară cuprinde 18 concerte, cu piese atent selectate, inspirate de tărâmul viselor și al visurilor, și titluri sugestive, precum: “Journal of Dreams”, “The Night Vision”, “The Dreamers”, “Il Sogno”, “Spoken Dreams”, “Mozart: Radiography of Dreams”.

Pinguinul colorat, lecţia împotriva discriminării etnice

Piesa de teatru “Pinguinul Colorat” are la bază povestea unui pinguin vopsit de o maimuţă şi exclus din grupul său, scena fiind pusă în faţa copiilor pentru a-i învăţa ce înseamnă discriminarea pe criterii etnice.

"Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România"

Foto Radu Tuță, Agerpres
Peste 25.000 de oameni au cerut ieri demisiile primarului Cristian Popescu-Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta, pentru tragedia din clubul Colectiv. În perioada următoare, și la Cluj-Napoca se anunță proteste în semn de respect față de tragedia din Clubul bucureștean Colectiv.

Bani de la CJ Cluj pentru modernizarea Spitalului de Infecţioase

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a vizitat marţi, 3 noiembrie 2015, unul dintre spitalele de tip mono-specialitate în ceea ce priveşte tratarea patologiei infecţioase - Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Cluj-Napoca.

Expomineralia şi Bag Expo, la Iulius Mall (P)

Sezonul toamnă – iarnă aduce în prim-plan noi tendinţe în materie de accesorii. În sprijinul pasionatelor de modă, la Iulius Mall Cluj se desfăşoară două târguri tematice: ExpoMineralia şi Bag Expo. Special pentru colecţionari, vor fi prezentate şi piese rare, atât în segmentul fosile, cât şi în cel al pietrelor preţioase şi semipreţioase.

OPINIE. Nu, tovarași, nu vrem s-o mai lăsăm să meargă și așa!

Nu vi se fac pielea de găină şi părul măciucă citind că oameni au murit încercând să salveze alţi oameni, iar voi vă agăţaţi cu dinţii voştri de animale de pradă de scaune şi funcţii din care aţi omorât oameni? Voi nu mai sunteţi oameni? Aţi fost vreodată oameni?

Trei motive pentru care intermodalul este viitorul în transporturi

Într-un articol de specialitate despre beneficiile implementării transportului intermodal, autorii susţin că peste tot în lume serviciile de transport feroviar sunt într-o continuă extindere. Pe scurt, cele trei motive identificate de autorii articolului sunt: politicienii îl vor (n.red. transport intermodal), călătorii îl doresc, industria o cere.

Politicienii se sucesc şi se răsucesc în problema terminalului intermodal. Şedinţă de urgenţă la Ministrul Transporturilor joi.

Dezbaterea referitoare la necesitatea construirii unui terminal intermodal pentru transport rutier-feroviar-aerian la Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca, programată să aibă loc joi la Primăria Cluj-Napoca a fost amânată pentru 26 noiembrie după ce prefectul judeţului, Gheorghe Vuşcan, a intervenit pe lângă Ministerul Transporturilor, CNADNR şi CFR.

Cei doi eroi din clubul Colectiv, decoraţi post-mortem

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.