monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
piataunirii

Fost politician clujean își face imagine pe seama tragediei din clubul Colectiv

Un fost politician clujean, fost vicepreședinte al Tineretului Național Liberal, președinte al Consiliului de Administrație de la Clujana și fost director interimar al Societății "Paza și Protecție" de la Consiliul Județean Cluj, a organizat luni seară un protest în Piața Unirii față de ”Corupția ucide Colectiv!”.

Clujenii s-au înghesuit să doneze sânge

Evenimentele de vineri seară din București au reușit să facă o nație întreagă să încerce măcar să empatizeze cu cei afectați de incendiul din Clubul Colectiv. Mai mult, acea seară poartă cu ea o lecție pe care ar fi bine să o învățăm rapid: importanța sângelui.

Ferească-ne Dumnezeu de o experienţă ca în Bucureşti. Clujul, complet nepregătit în cazul unei tragedii

Oraş universitar care găzduieşte sute de mii de studenţi, cu concerte live organizate în fiecare săptămână şi cu două cluburi în topul celor mai bune localuri din lume, tragedia din clubul Colectiv din Capitală se poate produce oricând la Cluj. La Cluj avem autospeciale puţine, personal medical insuficient, infrastructură proastă, dotări învechite şi depăşite, locuri puţine în spitale, instituţii care nu ştiu câte cluburi şi localuri există în Cluj-Napoca şi lista poate continua.

Primele desene animate psihoterapeutice, create de o echipă de psihologi clujeni

Departamentul de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) a lansat, luni, în premieră, un film de animaţie destinat unor scopuri terapeutice, care au fost special concepute pentru a-i ajuta pe copii să depăşească anumite stări negative, cum ar fi anxietatea, depresia şi furia.

Cluburi clujene cu telefoane ÎNCHISE la declarații

Monitorul de Cluj a încercat să contacteze cluburile din Cluj-Napoca pentru a vedea în ce măsură acestea asigură un climat sigur pentru oamenii care le calcă pragul. După tragedia din Club Colectiv din București, ne-am aștepta să fim mai atenți unde anume în Cluj mergem, în ce localuri intrăm și pe care le evităm.

Prof. dr. Dumitru Zdrenghea, clujeanul care a vindecat zeci de mii de inimi

Prof. dr. Dumitru Zdrenghea, clujeanul care a vindecat zeci de mii de inimi
Născut și crescut într-o familie de filologi – tata, profesor de istorie a literaturii, mama, profesoară de slavă veche -, renumitul cardiolog Dumitru Zdrenghea a dorit în adolescență să studieze fizica nucleară sau matematica, dar a ajuns în final să dea admitere la Medicină.

OPINIE: Promiscuitate

Încerc și eu, asemenea celor mai mulți dintre români, să înțeleg ce s-a întâmplat vineri seara în București 30 de morți, 140 răniți), cum a fost posibil, cum am reușit (din nou) să ne facem „de minune” în întreaga lume într-un mod atât de tragic, de absurd și de grotesc. Așa cum am putut constata (răsfoind presa și internetul) și cum ne puteam aștepta, o parte din concetățenii noștri au găsit răspunsuri.

„Il Trovatore” revine pe scena Operei din Cluj într-un spectactol excepţional

Un spectacol excepţional va avea loc miercuri, 4 noiembrie, începând cu ora 18:30, la Opera Română din Cluj-Napoca, ce le va aduce bucurie tuturor melomanilor: „Trubadurul”, de Giuseppe Verdi. Evenimentul readuce pe scenă o capodoperă clasică și o distribuție remarcabilă, cu nume sonore: Cristian Bălășescu, invitat de la Opera Română Timișoara, Veronica Fizeșan, Florin Estefan, Liliana Neciu și Petru Burcă în rolurile principale.