monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

A fost UCIS creierul atentatelor de la PARIS

Abdelhamid Abaaoud, cel care este cunoscut drept creierul atentatelor de la Paris, a fost ucis în urma intervenţiilor autorităţilor franceze în periferia de nord a Parisului, care au început noaptea trecută şi s-au încheiat după mai multe ore.

OPINIE Deocamdată, România rămâne țara lucrului alandala făcut

Suntem la aproape 100 de ani de la momentul în care, printr-un act de mare valoare istorică, întocmit la Alba Iulia (Proclamația de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918) se stabilea înfăptuirea desăvârșită a unui regim curat democratic pe toate tărâmurile vieții publice. Suntem la un an de când România a ales un președinte în care și-a pus speranța, analizându-i activitatea promițătoare din timpul mandatului de primar al Sibiului.

Undă verde în mare grabă pentru votul prin corespondență

Proiectul votului prin corespondență, mult așteptat de români, a primit undă verde de la Curtea Constituțională a României, în ciuda tuturor contestațiilor aduse de UDMR și reprezentanții ALDE. Între altele, era invocat “caracterul direct al votului”, care ar presupune prezenţa efectivă la urne.

Promoții de până la 70%, de Black Weekend Sales, la Iulius Mall Cluj (P)

Mai sunt doar două zile până când dăm startul celui mai așteptat sfârșit de săptămână al pasionaților de shopping. Dacă vrei să te bucuri de promoții de până la 70% la o varietate de articole, te așteptăm la Black Weekend Sales în Iulius Mall Cluj. În plus, ți-am pregătit cele mai cool premii: 10 iPhone 6S și 3.000 de alte cadouri.

Tetarom SA a fost premiată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei (P)

Într-o ceremonie desfășurată la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în data de 10.11.2015, Directorul acestei instituții, Dl. Tudor Sălăgean a premiat compania Tetarom SA pentru susținerea lucrărilor de restaurare a obiectivelor de patrimoniu.

Funcţionarii de la ghişee, SALARII NESIMŢITE. Lefuri mai mari decât cei din învăţământ şi sănătate, DEPĂŞESC inclusiv salariile din sectorul privat - FOTO

În prezent, salariul mediu brut din administraţia publică este de 3680 de lei, iar în sectorul privat depăşeste cu puţin 2630 de lei, potrivit datelor din Raportul pe 2014 al Consiliului Fiscal, publicat marţi şi citat de hotnews.ro. O creştere a lefurilor bugetarilor cu 10% ar mări decalajul salarial între admnistraţia publică şi privat la peste 1042 de lei, în favoarea celor de la Stat. Diferenţa vine din politica salarială diferită dintre Stat şi Privat. La cel privat, creşterea salariului vine însoţită doar de creşterea eficienţei angajatului. La Stat ea vine printr-o ordonanţă de urgenţă.

Studenţi trataţi regeşte. Cum arată o cameră la King’s College din Londra comparativ cu una din Haşdeu - FOTO

Viața de student are multe avantaje: cunoști o mulțime de oameni, înveți o mulțime de lucruri noi și ai parte de o mulțime de experiențe pe care le întâlnești, poate, doar o singură data în viață. Există, însă și momente stresante, care îți dau bătăi de cap, cum ar fi examenele, găsirea unei chirii sau primirea unei camere la cămin.

E important să dormi, dar e şi mai important să dormi la ora potrivită!

Oamenii care își trăiesc viața într-un mod haotic și dorm pe apucate sunt afectaţi de ritmul alert al vieții cotidiene. Experții consideră că orele de somn sunt la fel de importante precum mâncarea și că ele reprezintă un aspect vital al vieții noastre. Dar ce se întâmplă atunci când nu sunt respectate?