monitorulcj.ro Menu
ARHIVA
sursa foto nasultv.ro

Război al nervilor între Cristina Guseth și Steluța Cătăniciu. Deputatul clujean și-a anunțat demisia

Propunerea pentru ministerul Justiţiei, Cristina Guseth, a afirmat, azi, la audierile din comisiile reunite, în legătură cu faptul că nu are studii juridice, că în Europa nu toţi miniştrii Justiţiei sunt absolvenţi de Drept. Ea a fost pusă în dificultate de întrebările Comisiei, dar în ciuda prestaţiei sale, a primit aviz favorabil. Din cauza celor întâmplate luni în Parlament, deputatul clujean Steluţa Cătăniciu (ALDE), a anunţat că demisionează din Comisia Juridică.

Paramedicul Florin Benea a pierdut lupta cu boala

Florin Benea, paramedicul SMURD căruia o ţară întreagă i-a sărit în ajutor după ce anul trecut, chiar înainte de Crăciun, a fost diagnosticat cu leucemie, a pierdut luni, 16 noiembrie, lupta cu boala.

Cât curaj are ministrul Curaj să scape de Groza? Bubele directorului Groza din Ministerul Educației

sursa foto: cotidiantr.ro
Ce va face noul ministru al Educației cu directorul Directiei Generale Învățământ Universitar Ioan Groza, acuzat de plagiat și implicat în scandalul „striptease pe fonduri POSDRU”? Adrian Curaj, noul ministru al Educației, va avea de luat câteva decizii nu tocmai ușoare după ce va ajunge în fruntea instituției. Nu doar dintre cele referitoare la reforma unui domeniu unde fiecare ministru a venit cu reforma lui și a plecat cum a venit, ci decizii despre oameni care trag sfori și țes intrigi mai ceva ca păianjenii.

Bani de la Consiliul Judeţean pentru Liceul Tehnologic Special Samus

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a vizitat Liceul Tehnologic Special ,,Samus” Cluj-Napoca. Scopul acestei deplasări l-a constituit identificarea principalelor probleme cu care se confruntă în prezent precum şi a modalităţilor în care Consiliul Judeţean poate contribui la rezolvarea acestora.

Voleibalistele au luat locul V

Jucătoarele de volei de la U.B.B. Cluj-Napoca au obținutlocul V la ediția 15 “EuroRoma”, pierzând în sferturi cu 2-1, contra gazdelor Roma Tre1.

U.B.B.-ul a primit locul V la general

Universitatea Babeș- Bolyai a reușit să obțină locul V la cea de-a 15-a ediție „EuroRoma”, la această competiție participând nu mai puțin de 61 de universități din întreaga lume.

Echipa de fotbal a U.B.B.-ului a pierdut finala la penalty

În ultima zi a competiției „EuroRoma”, fotbaliștii au avut un parcurs bun până la al treilea meci, cel din finală, când au pierdut dramatic la penalty-uri cu Bratislava (5-4), reușind să treacă pe rând, în sferturi de Universitatea din Bristol (1-0, Marius Ionescu), iar în semifinală de Universitatea din Clermont (2-0, Alexandru Medrea, Viorel Ionașcu).

Campioni doi ani consecutiv

Handbaliștii de la Universitatea Babeș-Bolyai, actualii componenți ai Universității Cluj, au reușit să își apere titlul de campioni la a 15-a ediție a competiției „EuroRoma”, câștigând și anul acesta, după un meci foarte strâns în finală, 22-18, împotriva reprezentanților Croației.

Black weekend sales, la Iulius Mall Cluj, cu premii cool: 10 IPhone 6S și 3.000 de alte cadouri (P)

Eşti pasionat de shopping? Iulius Mall Cluj ţi-a pregătit un întreg weekend dedicat promoţiilor. În plus, sesiunile de cumpărături sunt răsplătite cu cele mai cool premii: 10 iPhone 6S. Tot ce îţi rămâne de făcut este să te încarci cu bună dispoziţie, pentru că îţi propunem trei zile de cumpărături aşa cum ai visat: câştigătoare şi cu oferte ispititoare.

Spectacolul „WERTHER” revine la Operă! Dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer, în premieră la pupitrul aclamatului spectacol

„Werther”, cel care a deschis în aplauze furtunoase Stagiunea lirică 2015-2016, se întoarce. Opera din Cluj-Napoca îi invită pe spectatori miercuri, 18 noiembrie, începând cu ora 18:30, la a treia reprezentație a celei mai noi montări a operei lui Jules Massenet într-un spectacol deosebit, care îl are ca invitat special pe dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer.

Controverse în PNL pe tema susţinerii lui Vasile Dâncu

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, luni, după BP al PNL, că partidul îi acordă credit lui Vasile Dâncu, desemnat pentru postul de ministru al Dezvoltării Regionale, pentru că "lumea se mai îndreaptă", el răspunzând astfel nemulţumirilor exprimate de colegul său Theodor Stolojan.

Accident grav la Fundătura! Un şofer a „zburat” cu maşina într-o casă

sursa foto dejeanul.ro
Un accident de circulaţie a avut loc luni în jurul prânzului pe DN1C în localitatea Fundătura. Un bărbat de 46 de ani din Căşeiu, aflat la volanul unui autoturism Mercedes, se îndrepta spre Cluj-Napoca, iar în localitatea Fundătura, într-o curbă, a pierdut controlul volanului.

Scandal pe troleibuz! Controlorii CTP, acuzaţi că-şi favorizează prietenii şi că nu-şi fac treaba: „Nu vă supăraţi, dar vi se pare normal că alţi călători să primească amendă, iar domnişoara de lângă dumneavoastră să circule fără bilet?”

A fost scandal între controlorii CTP şi mai mulţi călători duminică, 15 noiembrie, pe linia cu numărul 4, care face legătura între strada Aurel Vlaicu şi Piaţa Gării. Deranjaţi de atitudinea controlorilor care ar fi verificat doar anumite persoane din troleibuz şi pauzele lungi pe care şi le-au luat, călătorii s-au luat la harţă cu angajaţii CTP.

Institutul Oncologic condus de Patriciu Achimaş-Cadariu, vizat de o anchetă DNA

Procurorii DNA au făcut percheziţii în vară la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, condus de Patriciu Achimaş-Cadariu, noua propunere pentru ministru al Sănătăţii, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, în legătură cu înţelegeri privind prescrierea unor medicamente, cu "recompensarea" doctorilor. Potrivit anchetatorilor, zeci de medici oncologi au beneficiat de excursii la Paris sau Las Vegas plătite de firme de medicamente, aceste "sponsorizări" fiind de fapt o mită mascată, în schimbul prescrierii anumitor medicamente bolnavilor de cancer.

Tosca revine pe scena Operei Maghiare, într-o nouă distribuţie

Opera Maghiară din Cluj aşteaptă iubitorii de muzică la un spectacol în data de 17 noiembrie, de la ora 18.30. Conducerea muzicală este asigurată de dirijorul József Horváth. Spectacolul ,,Tosca” e regizat de József Zs. Katona.

Tânăr tâlhărit în plină stradă

Polițiștii au reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea unei tâlhării în comuna Luna. Acesta urmează a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

OPINIE: Mură-n gură

E firesc să privim cu luare-aminte la instalarea unui nou guvern. E normal să avem așteptări de la o echipă nouă de conducere. E în firea lucrurilor să ne facem speranțe și să ne întrebăm ce ar fi mai bine pentru țara noastră. E adevărat că, într-o formă sau alta, facem (cu toții, cred) același „exercițiu”, de multă vreme și de fiecare dată la schimbarea guvernelor, cam cu același deznodământ: nici așteptările noastre nu sunt justificate, nici reușitele politicienilor nu suntcele scontate. De aici neîncrederea, reținerea, absența din spațiul public și absenteismul la vot al românilor.