monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

„U” Cluj a învins pe Dinamo în prima manșă a finalei pentru locurile 5-6

Pe stadionul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, Universitatea Cluj s-a impus cu rezultatul de 26-15 în fața celor de la Dinamo București și astfel „studenții” ardeleni au luat o opțiune importantă pentru ocuparea poziției a cincea la finalul sezonului 2015 a SuperLigii.

Victoriile continuă

În a doua zi la competiția inter-universitară „EuroRoma”, handbaliștii clujeni au reușit trei victorii, prima împotriva francezilor cu 25-6, cea de a doua cu 17-4 contra turcilor, iar la ultima impunându-se cu 15-8 contra unei alte echipe franceze.

Fotbaliștii de la U.B.B. și-au „demolat” adversarii

După înfrângerea imprevizibilă din prima zi, jucătorii de fotbal de la Babeș- Bolyai au câștigat cu detașare ambele meciuri din cea de a doua zi, primul cu 5-0 contra echipei reprezentante orașului Abu Dhabi, cei care au înscris fiind Răzvan C. Muntean (3), Vlad Vălean și Andrei Vasilichi, iar cel de al doilea meci cu 13-0, împotriva echipei pariziene.

Rectorii din România solicită minim 6% din PIB pentru educație și stabilirea prin lege a autonomiei universitare

Alocarea a minim 6% din PIB pentru educație, clasificarea pe categorii a instituțiilor de învățământ superior și finanțarea în funcție de acestea, dar și stabilirea numai prin lege a autonomiei universitare sunt câteva din cerințele rectorilor universităților membre ale Consorțiului ''Universitaria'', întruniți, la acest sfârșit de săptămână, la Alba Iulia.

Statul Islamic a revendicat atentatele de la Paris

Atacurile teroriste de la Paris sunt o reacţie la ofensele aduse profetului musulman Mahomed şi la raidurile aeriene efectuate de Franţa în Siria şi Irak, anunţă reţeaua teroristă Stat Islamic într-o înregistrare postată după revendicarea atentatelor din Franţa.

Harta atacurilor de vineri de la Paris și cronologia ultimelor atentate din Franța

Atacuri armate au avut loc vineri seară în şapte puncte din Paris, spune un jurnalist român de la France Télévisions, adăugând că este pentru prima dată când Franţa decretează stare de urgenţă, în baza unei legi din 1955, iar populaţia este anunţată prin toate canalele media să nu iasă din case.

Daniel Don a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA

Procurorii DNA l-au reținut sâmbătă pe Daniel Don, director executiv al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, pentru luare de mită și fals în declarații, ambele în formă continuată.

Franța își închide granițele după atentatele de vineri seara

Preşedintele Franţei, François Hollande, a anunţat, vineri noapte, că a fost decretată stare de urgenţă pe întreg teritoriul Franţei, în urma atacurilor teroriste ce au avut loc la Paris. Franţa îşi va închide astfel frontierele, iar administraţia de la Paris a declanşat Planul Alpha - reacţie la atentate multiple -, Guvernul urmând să se întrunească într-o şedinţă de urgenţă.