monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Seară portugheză la Cluj

O seară cu specific portughez, organizat de voluntarii portughezi veniți la Cluj prin proiectul „CapitALL”, a avut loc joi, 12 noiembrie, la Casino în Parcul Central.

Tinerii din Cluj, provocați să-și testeze cunoștințele de cultură generală

Proiect inedit pentru tinerii din Cluj
Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Vitrina Advertising, au lansat un proiect inedit cu perspectiva de a deveni cea mai mare competiție de cultură generală din România: Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT.

Banii pe care Primăria Cluj i-a obţinut cu titlu de sponsorizare de la firma Coral sunt ţinuţi la secret

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca refuză să spună sumele pe care le-a primit cu titlu de sponsorizare de la firma Coral Impex. La mai bine de o lună după ce procurorii anticorupţie au descins la Primăria Cluj într-un dosar de corupţie, reprezentanţii instituţiei publice se ascund după clauzele de confidenţialitate din contractul încheiat cu firma care se ocupă de deratizarea şi dezinsecţia în oraş.

„La Bohème”, premieră extraordinară cu o distribuție pe măsură

Premiera extraordinară ”La Bohème” de Giacomo Puccini, cu o distribuție excepțională, va avea loc duminică, 15 noiembrie la ora 18:30 la Opera Națională Română din Cluj-Napoca. Spectacolul magnific reunește pe scena lirică clujeană o distribuție de excepție care îi aduce în fața publicului ca invitați speciali pe reputații soliști de renume internațional: Anita Hartig, Teodor Ilincăi, Cozmin Sime, Adrian Sâmpetrean și dirijorul David Crescenzi.

Jocurile video, răspuns alternativ la realitatea anostă

Ţinând pasul cu evoluţia tehnologică şi cu diversificarea tot mai mare a divertismentului, jocurile video au devenit una dintre cele mai populare hobby-uri atrăgând zilnic din ce în ce mai mulţi fani.

Sporturile minţii

sursa foto familist.ro
Boardgames ne jucăm de când suntem copii doar că la acea vreme nu ştiam că le spune aşa. Totul începe în joacă, copil sau adult, şah sau poker, pierzător sau învingător: jocul, riscul, strategiile ne atrag.

Jocurile copilăriei în anii ‘90

sursa foto copilul.ro
Cine nu îşi aminteşte de jocurile care ne-au marcat copilăria, de serile când ne adunam în fața blocului și de trăsnăile pe care le ascundeam de părinți. De la “Flori, fete şi băieţi”, „Şotron”, „Coloniştii din Catan” la şah, remi sau table, de la Monopoly sau “Nu te supăra frate” la World of Warcraft, nu a existat copil care să nu fi auzit sau jucat unul dintre aceste jocuri. Monitorul de Cluj a strâns poveştile mai multor generaţii.

Fantasticul artist clujean, Ovidiu Avram, a câștigat Bienala de Arte 2015 de la Tivoli - FOTO

Desfășurată în perioada 9 – 18 octombrie, sub genericul „Designul și arhitectura artelor”,“Seconda Biennale D'Arte di Tivoli” a reunit 18 artiști de ridicată valoare, între care s-au regăsit și românii Ovidiu Avram, un nume consacrat în pictura “fantastică”, suprarealistă europeană, și mai tânărul artist mureșean, Marcel Naste.

Fără artificii la 1 Decembrie

Primăria Cluj-Napoca nu va mai organiza, de 1 Decembrie, focuri de artificii în cadrul manifestărilor care vor avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României, în semn de respect faţă de victimele incendiului de la clubul Colectiv, anunţă primarul Emil Boc.

INCDTIM a inaugurat CETATEA energiilor alternative (P)

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare INCDTIM Cluj-Napoca a inaugurat ieri “Centrul de Cercetare şi Tehnologii Avansate pentru Energii Alternative” – CETATEA.

Ce se arată în raportul asupra inflaţiei pe luna noiembrie a acestui an

În data de 9 noiembrie guvernatorul Băncii Naționale a României a prezentat public raportul asupra inflației pe luna noiembrie 2015. Raportul trimestrial asupra inflației face parte din politica de comunicare activă a băncii centrale în cadrul strategiei de țintire a inflației implementată de BNR încă de acum 10 ani.

Cine cântă la Electric Castle 2016 - VIDEO

Organizatorii Electric Castle au anunțat primul val de artiști confirmați pentru ediția a 4-a a festivalului, dar primele capete de afiș se lasă așteptate pentru luna decembrie. Primele 5000 de abonamente au fost epuizate, astăzi s-au pus în vânzare alte 3000 de abonamente la tarif early bird, de doar 219 lei.