monitorulcj.ro Menu
ARHIVA

Planuri ambiţioase ale Companiei de Apă „Someş”

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a vizitat miercuri, 28 octombrie, o serie de obiective de investiţii ale Companiei de Apă „Someş” S.A., societate la care forul administrativ judeţean are calitatea de acţionar majoritar.

Elena Udrea poate fi urmărită penal şi reţinută, nu şi arestată

Elena Udrea va putea fi urmărită penal şi reţinută, în condiţiile în care rezultatul final al votului Camerei Deputaţilor privind cererea de reţinere a fost de 123 de voturi pentru şi 119 împotrivă, în timp ce solicitarea de arestare a fost respinsă.

Înscăunare predictibilă a lui Tuluc la Consiliul Județean Cluj

Consilierii județeni clujeni se întrunesc vineri în ședință pentru a lua act de demisia lui Horațiu Cătărig din funcția de vicepreședinte al forului județean. Acesta a decis să se retragă din funcție în urmă cu aproximativ o lună. De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței figurează și proiectul de hotărâre privind alegerea noului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, vacantat de Cătărig.

Cum reuşesc Transilvania şi Clujul să domine topurile turistice

Transilvania ocupă primul loc într-un top al celor mai atractive regiuni din lume, turiştii străini o laudă peste tot în lume, calitatea vieţii la Cluj este mai bună decât la New York. Care sunt motivele pentru care Transilvania şi Clujul fac înconjurul lumii?

Petrecere tematică, atelier de creație și face-painting pentru copii, de Halloween, la Iulius Mall Cluj (P)

De Halloween, distracţia este cuvântul de ordine la Iulius Mall Cluj. Prichindeii curajoşi vor fi întâmpinaţi cu nenumărate surprize în ton cu sărbătoarea „înfricoşătoare”, dar atât de mult îndrăgită de copii. Cei mici se pot distra la petrecerea organizată de Totto Space KidsLand, iar dacă vor o amintire de Halloween, pot participa la ateliere de creaţie.

Sculpturi create de artişti internaţionali expuse la Muzeul de Artă

Expoziţia internaţională de sculpturi din ceramică continuă la Muzeul de Artă. “Bienala Internaţională de Ceramică Cluj” continuă să expună diferite sculpturi de artă din ceramică în Muzeul de Artă din Cluj-Napoca şi în alte părţi ale judeţului.

Boc o dă la întors. Nu betonăm Someşul, ci realizăm un zid de sprijin

somesulnostru
După ce lucrările de excavare au continuat pe malul Someşului şi societatea civilă este decisă să iasă pentru a doua oară în stradă, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că în realitate “nu este vorba despre o betonare a Someşului, ci de realizarea unui zid de sprijin necesar realizării spaţiului pietonal şi pistelor de biciclete”.

Petre Magdin, viaţă de artist în comunism

S-a născut la 29 august 1943, în comuna Pesac, judeţul Timiş. A studiat muzica de la vârsta de 9 ani şi începând cu clasa a VI-a a urmat cursurile Colegiului de Arta “Ion Vidu”, din Timişoara, pe care l-a absolvit, în 1962, cu diplomă de bacalaureat.

OPINIE Un general pentru un stat M.A.I. corupt

Titlul mi-a fost inspirat de un comentariu la adresa lui Oprea de pe pagina M.A.I. , pagină a cărui admnistrator chiar merită un spor de rușine pentru că suportă, în locul generalului, indignarea cetățenilor.

Patru zile de pelerinaj. Cinstitul Brâu al Maicii Domnului, adus la Cluj

Credincioşii clujeni vor putea să se închine la „Cinstitului Brâu al Maicii Domnului”, care va fi adus la Cluj-Napoca la începutul lunii noiembrie, de la Mănăstirea Kato Xenia din Mitropolia de Volos, Grecia, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.

ÎNTÂRZIERI pe Aeroportul din Cluj, din cauza ceţii

Patru curse aeriene interne şi externe operate pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj au întârzieri, miercuri, din cauza ceţii, judeţul aflându-se, până la ora 10.00, sub cod galben de ceaţă.

EXERCIŢIU MILITAR de amploare în România

Un exerciţiu militar de amploare s-a desfăşurat, luni, în zona localităţilor arădene Mândruloc şi Frumuşeni, la eveniment fiind prezenţi ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.